S-a dat în fapt Becali!?

În inocenţa mea credeam că dacă nea Gigi a fost arestat scăpăm de el … nimic mai fals! Nea Gigi este peste tot, în toţi şi în toate, iar începutul sfârşitului a fost nebunia cu „Free Gigi” care a ţinut cam 4 – 5 zile, după care se aşternuse liniştea şi toţi s-au întors la ale lor lucruri!
Dar … pentru că tot timpu e un „dar!” … nea Gigi s-a întors cu duda cea nouă : „Baraba liber, Iisus pe cruce! Becali în puşcărie, hoţii liberi!”, dudă care nu a fost înţeleasă de nimeni, dar care i-a inflamat pe mulţi.
Ieri şi domnul pastor Gâdea a fost supărat cum de şi-a permis Becali George să se compare cu Hristosul!

Băi dar chiar nu a înteles nimeni? Să vă dau eu capul meu?

Facem o exegeză biblică … şi să mă ierte Cel ce are dreptul să mă judece pentru ce voi spune, dar mă scoate din minţi mediatizarea asta tembelă + greşită!

Nea Gigi este Ponţiu Pilat .. el judecându-l pe Baraba şi dându-i drumu` în detrimentul lui Iisus Hristos.
Baraba `sunt` hoţii de maşini.
Iisus `suntem` noi oamenii obişnuiţi … doar Hristos e în noi şi noi în Hristos!

Şi totul a început aşa: Ponţiu Pilat stătea în scaunul de judecată din Bar Pipera şi îi avea în faţa lui pe Baraba şi Iisus (adică pe noi virtual) … l-a mustrat pe Baraba puţin, i-a dat să bea un pahar cu whisky şi 50 lei să se ducă acasă … dar spunâdu-i: „Dacă se mai fură ceva în zona asta, aicea, de la machidoni, nu ştiu ce faceţi interesaţi-vă, nu mai furaţi de la machidoni!” şi uite aşa noi oamenii obişnuiţi am fost `răstigniţi` … adică oricând putând fi prădaţi de Baraba cel eliberat!

Da … noi o să fim `răstigniţi` de Ponţiu Pilat pentru că el este cel ce i-a dat drumu lui Baraba (vestitul hoţ de căruţe). Eu mă simt `răstignit` prin decizia ta de a-i elibera .. chiar de sunt machidon!

Cum sună acum? Baraba liber şi Iisus pe Cruce! Becali în puşcărie şi hoţii liberi! Păi a cui e vina bre nea Gigi? Cine i-a lăsat liberi?
Are logică acum? Îşi recunoaşte vina, dar şi statutul de judecător avut!

Regretă pare-se!

9 thoughts on “S-a dat în fapt Becali!?

 1. deci asta este un blog becalico-fotbalistic… mai nou
  si tu vrei sa sezi la mine in biblioteca?!
  tara arde si gigi&friends se piaptana

 2. Se vede ca ai cunostinte dezvoltatea in domeniu, numai ca d-nul Becali George nu poate face o „exegeza biblica” asa cum zici tu. De aceea imi permit sa-l citez: „Hoţii sunt liberi, eu în puşcărie! Să mă ierte Dumnezeu că mă compar cu Iisus pe cruce. Barabas va fi liber, iar eu pe cruce ” (sursa: ).
  Cred ca „aroganta” lui nu este asa subtila cum vrem sa credem, dar totusi pare a fi dreapta (cel putin in acest caz), iar spontaneitatea lui este de invidiat. Chiar mi-a placut gestul asta chiar daca unii il considera blasfemie. Ii doresc sa- si pastreze demnitatea pana la capat asa ca pana acum.

 3. @ Dan: ms mult pt info .. eu nu stiu detalii, doar vazusem la tv cum tipa el si cum ceilalti il mustrau! Gestul e fain si cred ca e pregatit … de la ridicatul mainilor pana la ce a zis .. l-o fi invatat Pavelescu!

  Oricum vad ca insista acum cu eliberarea ca pana la urma incercarea moarte n-are, dar iesind azi din duba a zis „Iarta-i, Doamne, ca nu stiu ce fac!”

  Pare spontan? Mi se pare putin jenant!

 4. Asta-i tare.. cu „Iarta-i Doamne…” ,mai ramane sa-si puna o coroana de spini .. numai ca el n-a venit pe magar cand l-au arestat ,ci la volanul unui M.B. S500 L …
  Gluma-i gluma da’ nu e de ras.. nu stii cum reactioneaza fiecare intr-o asemenea situatie si daca mai are mintea limpede.
  „Mai devreme sau mai tarziu toti ajungem acolo”..
  Numai bine!

 5. Lumea va uita de el, vine Pastele, ba un miel ba un ou, dupa Paste lumea nu mai are bani, alte griji.
  Se va mai auzi de el cand va face 29 de zile de arest, a doua zi este uitat. Poate are norocul si ii prelungesc astea arestul, atunci iar putina galagie.
  Parerea mea este ca e terminat din punct de vedere financiar si politic. Nu mai are nimic, decat 200 care striga Free Gigi.
  Nu zic ca este falit, are si va avea bani mai multi decat tot neamul meu la un loc. Insa nu va mai fi in top 50 oameni potenti financiar din Romania in veci. Si pe el asta il roade.

 6. Nu i-au dat drumu … se zvoneste ca dupa terminarea celor 29 de zile o sa se dea si o prelungire cu inca 29 ca sa-l invete minte!

 7. Dan, dupa Paste lumea o sa aiba bani.. ca vine 1Mai.. :D.
  O sa ma semnez Dan_S ca ne confundam 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *