De ce votul trebuie să fie secret?

Stau şi mă gândesc cu capul meu … De ce toţi se ceartă din cauza fraudelor electorale? Păi hai să vă dau un sfat ce sigur ar rezolva problema, plus că cei ce le au cu ‘teoria conspiraţiei’ ar amuţi!

Votul să nu mai fie secret! Care-i treaba de trebuie să fi secret? Păi când faci un lucru nu poţi să ţi-l asumi? Eu zic ca să votăm la vedere şi în fiecare secţie să existe un panou electronic unde să vedem la sfârşit direct scorul şi să ne căutăm să vedem dacă e cum am spus eu în gura mare sau nu!

Atunci nimeni nu ar mai zice nimic şi toată lumea ar fi liniştită … mă rog, democratică, adica dictatura majorităţii, majoritate care nu tot timpul are dreptate … acum discutăm vorbe …

Votul să fie la vedere şi nu, nu se vor face discriminări! Refuz să cred că vei fi privit ciudat doar pentru că ai un alt preferat când e vorba de primar, deputat sau preşedinte! Nu-ţi place de mine pentru că îl votez pe Nati Meir? Ok tată, dă-mă afară şi angajează un incompetent, dar care-l preferă pe Kelemen Hunor aşa cum îl preferi tu!

De ce ne ascundem? De ce să am încredere că au numărat bine ce e în sacii ăia sigilaţi?

6 thoughts on “De ce votul trebuie să fie secret?

 1. Pai nu vezi ca vine ambasadorul USA si poate voturile nici nu-s numarate … zic ei in capu lor un procent si cine sa iasa! Sacii aia nu se mai desfac niciodata, iar adevarul ramane un mister! Deci cum e mai bine?

 2. Pai frauda mai mare, ca votul sa nu mai fie secret, nu exista.
  Multi vor vota de frica: neveste cu barbati prosti sau copii cu parinti batuti in cap.

  Cum sa-i explici unui bou de parinte, ca tu, copil fiind, ai dreptul sa alegi cum vrei, cand el iti zice ca ai 18 ani, nu esti nici la facultate, te tine pe bani, iti da sa mananci, deci votezi cum zice el, ca altfel ramai fara bani de buzunar, pana te angajezi.

  Se vor cumpara foarte usor voturile, de exemplu, Becali ar iesi in 2009, din primul tur.

  Nu va risca nimeni, pentru un vot, un loc de munca bun, votezi cum vrea seful, ca dupa aia stai in somaj, cu mandria ca ai votat cum ai vrut tu.

  Tu te-ai raportat la tine, esti independent, dar milioane de alegatori nu sunt in situatia ta. Vorbesti prea usor cu „da-ma afara”, nu-i chiar atat de usor pentru toata lumea, poate nici tu nu ai fost pus in situatia asta, sa vezi intr-adevar cum este.

  Pentru ca votul sa fie secret, unii si-au dat viata, ar fi pacat sa ne scarpinam acolo unde nu ne mananca.

 3. Tre’ sa observi ca votul nu e ABSOLUT secret nici acum, il cunosc cel putin cei care-l numara. Practic tu propui mai multa publicitate in jurul votului, care duce la problema nepasarii : nimanui n-o sa-i pese daca n-are un interes. Pe scurt, singurii care vor privi la tabela vor fi angajatorii care cauta ce angajati sa dea afara, parintii care cauta sa faca scandal copiilor scl.

  Pe scurt, nici un beneficiu.

 4. Vai ,vai ţi-a comentat cocalarul care a împânzit Timişoara cu afişe cu blogul lui. Văleu…. jenantul ăsta a scris unh pomelnic pe care îl putea rezuma „Nu contează cine votează, contează cine numără votuirile”… El a dat-o filozofic!!! Ce dracu doar mintea lui buclucaşă a descoperit jocul incredibil de dificil de găsit „dilema-trilema”. Ma dat pe spate …recunosc!…… (cu loţiune) 🙂

  On topic: Eu dacă mă duc la vot să scriu pe foaie „îmi bag pula în gura voastră de hoţi hulpavi, aţi dus ţara asta de râpă” ce mai afişează ăia pe pancartă ??? eu îmi asum vorbele, dar ei îşi mai asumă „asumarea” mea ?

 5. Dar îţi place că e in costum călare prin Egipt!? Ehe … boier nu gluma!

  Multumesc pentru commenturi … am vazut ca sunteti contra mea, dar eu tot imi sustin punctul de vedere. Ce parinti fanatici politic isi obliga fii sa voteze intr-un fel anume? Ce sef sta sa se plimbe la sectii si sa il dea afara pe angajat doar pentru ca prefera alt partid? Pentru un om normal la cap conteaza performanta lui … Dar fie ca voi! Hai cu vot secret! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *