Creativitatea bugetarilor din companiile de stat!

Înainte ca salariile să se micşoreze cu 25%, ele s-au mărit cu 30%. De exemplu, la Aeroportul Otopeni, şefii au făcut cerere la Ministerul Transporturilor şi li s-a şi aprobat o mărire de salariu de 25%.

Deocamdată, cât încă nu se ştie dacă legea va trece şi dacă Guvernul Boc va trăi, banii stau în aşteptare. Dacă reducerile intră în vigoare, mărirea … vine, vine, vine, calcă totul în picioare! 😉

10 thoughts on “Creativitatea bugetarilor din companiile de stat!

 1. Dar finantarea proprie e ceva ambiguu. Ei sunt pusi sa faca bani pentru stat, adica pentru noi, iar din banii produsi isi iau ei salarii. In definitiv nu e firma lor privata, ci e a noastra a tuturor, deci tot de la stat iau banii.

  Eu inteleg ce zici, dar stii la fel de bine ca 80% din companiile de stat au datorii imense pentru ca nu-s conduse cum trebuie, plus ca cei de le conduc sunt pusi pe capatuiala. Dupa ce ca-s incompetenti/hoti nici de salariile lor de sute de milioane nu ne atingem, dar in schimb scad pensiile cu 15% … pai unde e dreptatea?

  La fel a fost si cu Sidex Galati care an de an aduna mai multe datorii. A cumparat-o indianu si cu aceasi muncitori si aceleasi utilaje a facut profit din primul an. In al 2 lea si-a amortizat investitia. Pai toti directorii de acolo nu trebuiau trasi la raspundere?

 2. Ionut, este o diferenta intre aceste companii de stat. sunt companii care actioneaza pe o piata concurentiala. stii vreo firma din asta? stiu ca pt CFR e simplu ca doar ei circula pe sine (de fapt acum mai exista o firma mai micuta GFR) sau metrorexul care are monopol, dar sunt si firme care au concurenti puternici.

 3. Si cu toate astea fac datorii la stat din cauza managementului defectuos. Lor sa nu le taiem nimic? 🙂

 4. de asta am zis ca sunt diferente intre ele. unele au profit, unele au pierderi, unele sunt pe zero. doar ca asa cum tu i-ai considerat bugetari, la fel fac si altii

 5. Am vazut ca la CFR nu le taie salariile pt ca s-au facut restructurari, ceea ce bine, dar tare-mi e ca nu din directori si directorasi au demis.

  Caz real: La o agentie trebuia redus personalul si s-au uitat ei pe scheme, au analizat si au decis … pe cine crezi ca au demis? Nu pe cei pusi politic, nu pe cei putin de muncesc ci pe … pe femeia de serviciu! Si uite asa au zis ca in departamentul lor a fost demis un om, exact cat trebuia! Un om demis nu este egal cu o economie facuta. Au dat-o pe aia cu 6.5 mil afara si au ramas aia cu +60 mil!

 6. de obicei serviciile acestor companii sunt externalizate, adica se contracteaza servicul respectiv printr-o firma in urma unei licitatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *