Nicolas Sarkozy victima unui ‘Google bomb’

Lumea zice că Nicolas Sarkozy este un „trou du cul”, pe engleză un asshole!

Căutând expresia franțuzească pe Google, prima pagină din căutări este profilul de FaceBook al președintelui francez. Asta se întâmpla dimineață, dar până la prânz „the page had been manually removed by Google.”

Se pare că degeaba, între timp a revenit prima-n top și țiganii noștri cred că se bucură maxim!

A Google bomb is a collective effort to make a particular website rank first in Google when a specific search term is used. This usually involves a large number of people linking the search term to the site to trick Google bots into linking the two.

Traducerea: „Google bomb” este efortul colectiv al unor persoane dubioase care-s pricepute în interneți. Astfel, prin magie și obscurantism ei fac ca un site să apară primul în Google atunci când este căutat un cuvânt sau o expresia anume.

Pentru a face șmecheria, pe lângă magie, e nevoie și de un număr foarte mare de site-uri care să linkeze spre site-ul victimă, folosind strict cuvântul cheie. Și să vezi cum ca prin minune, între cuvânt și site are loc o fuziune! Bine, ea are loc doar în ochii Google, dar suficient cât site-ul să fie bălăcărit. Simplu, nu?

Prima „bombă Google-sexy” a fost detonată în 1999, atunci când „more evil than satan himself” dădea ca primul site din căutări fix Microsoft homepage. 😀

Dintre politicieni a mai pățit-o și Tony Blair. În 2005, paginii lui personale i s-a lipit cuvântul „liar” (mincinos), dar nu au fost la fel de inspirați precum cei ce în 2003 au făcut ca pagina cu biografia oficială a lui George W. Bush să apară prima în căutările Google la căutarea cuvintelor „miserable failure”.

2 thoughts on “Nicolas Sarkozy victima unui ‘Google bomb’

  1. Nu, chiar deloc, doar ca suna atat de bine de la mama lui incat n-ar avea acelasi farmec in romana, dar poftim, o sa-ti fac un hatar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *