Wladimir Klitschko vs. Samuel Peter – 11 septembrie 2010

Wladimir Klitschko, campionul mondial IBF, WBO și IBO la categoria grea, îşi va apăra titlul împotriva nigerianului Samuel Peter, fostul campion mondial WBC, pe 11 septembrie, la Frankfurt.

Samuel Peter şi Wladimir Klitschko s-au mai întâlnit în 2005, când africanul l-a trimis de trei pe oponent la podea (nu de două ori cum se spune în promo-ul de la Sport.ro), însă a pierdut la puncte.

Mai trebuie amintite două lucruri legate de prima loc confruntare:

1. Presa de specialitate a ajuns la concluzia că „only one of these official knockdowns was legitimate and legal.”

2. Wladimir a câștigat 9 din cele 12 runde, iar în ultima rundă a fost foarte aproape de a-l face KO pe Peter.

Banii mei virtuali se duc la Wladimir! Acum să dezvolt: Din 2005 până acum a avut 9 meciuri în care rareori a pierdut o rundă. Felul în care a evoluat este unul spectaculos, iar pugilistul de astăzi nu mai seamănă deloc cu cel de acum 5 ani. Plus că dacă atunci l-a învins, de ce nu ar face-o și acum?

În schimb Samuel Peter a dus-o din rău în mai rău. Eu nu știu și nu-mi dau seama cum a devenit campion mondial, nu de alta, dar este greu să-l compari cu Cassius Clay, Larry Holmes sau Mike Tyson. Mi-l amintesc clar din meciul cu Vitali Klitschko unde a și pierdut titlul de campion mondial. De atunci a avut doar meciuri cu oponenți modești și dacă nu revine acum nu cred că se va mai întâmpla vreodată.

Vitali Klitschko vs. Samuel Peter – octombrie 2008

Întâlnirea pe scurt: Vitali l-a învins, prin abandon în repriza a opta, pe nigerianul Samuel Peter!

Întâlnirea cu detalii: Samuel Peter, pe toată durata partidei, nu a făcut decât să fugă de Vitali sau să-l ia în braţe. În plus, cunoscând scorurile primelor şapte reprize şi dându-şi seama că nu mai are nicio şansă, a găsit de cuviinţă să abandoneze diplomatic.

2 thoughts on “Wladimir Klitschko vs. Samuel Peter – 11 septembrie 2010

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *