Faith in God!

Nimic nu ne întărește credința în Dumnezeu și în purtarea Lui de grijă pentru noi ca prezența Papei Benedict al XVI-lea în Papamobil.

Ascuns în spatele unui geam antiglonț și păzit de minim 12 agenți ce probabil sunt și înarmați, ne propovăduiește încrederea în El. Siguuur!

Uite că Dumnezeu îi mai dă semnale, doar că nu vrea să le vadă. Scotland Yard a arestat cinci barbati suspectati ca pregateau un atentat impotriva Papei Benedict al XVI-lea, aflat in aceste zile in vizita in Marea Britanie.

SCV = Status Civitatis Vaticanae

Bănuiesc că e placut să-ți dai importanță și să visezi cu ochii deschiși că ești cel mai puternic și influent om din lume, cel ce este adorat și în slujba caruia stau cei mai mulți oamenii de pe Pământ și nu invers, așa cum a zis Hristos!

12 thoughts on “Faith in God!

 1. Corect. Mai multă încredere am io în ăl de sus de cât el. Dacă există, alde papă din ăștia tre’ să aibe un loc special numai al lor in iad. Tot cu protecțíe aniglonț da cu pușcașul pe interior….
  🙂

 2. Asta e buna, dar buna de tot! :)) Chiar de ar fi fost un atentat, ce? Apostolii nu au murit pentru credinta lor? Eu zic sa fie tinut ca la zoo, ca atunci sigur nu va pati nimic! Biletul platit mai lipseste si le aveam pe toate! 😛

 3. Ionuţ, e o mare diferenţă între martiriu şi imprudenţă. Când ştii că un om vrea să te omoare, a te duce în faţa lui fără să-ţi iei măsuri de precauţie, nu e o virtute, e păcat de imprudenţă, mândrie şi ispitire a lui Dumnezeu. Martirii nu căutau moartea cu tot dinadinsul, o acceptau atunci când era inevitabilă, cu bucurie pentru că reprezenta actul suprem de credinţă, dar nu se îmbulzeau în săbiile romanilor, dimpotrivă, se ascundeau, ţineau slujbele în catacombele Romei sau în locuri pustii. Cu alte cuvinte, practicau virtutea PRUDENŢEI.

 4. Ok, dar si lipsa de credinta in purtarea de grija a lui Dumnezeu e un pacat, al deznadejdii. De unde stie el ca un om vrea sa-l omoare? Si nimeni nu-l pune sa umble singur pe strada ca-s destuli nebuni, nu zic nu, dar deja a cazut in paranoia … adica garzi de corp, geam antiglont … nici macar presedintele SUA nu se deplaseaza asa prin multime!

  Mie mi se pare exagerata toata treaba si nici nu transmite un semnal potrivit credinciosilor, el lasa impresia ca i-ar fi frica de ceva, fix tocmai lui care trebuie sa fie cel mai curajos. Eu nu-mi amintesc ca lui Daniel sa-i fie frica in groapa cu lei …

  Hristos nu avea garzi de corp, patriarhul ecumenic nu sta ascuns in masini blindate, nici macar Dalai Lama in numeroasele lui vizite prin Europa nu are asa masuri de siguranta exagerate, deci … care-i treaba?

  Intreb si eu, nu dau cu parul! 🙂

 5. Te-as contrazice putin. Economic este puternic si influent, dar nu cel mai cel. Politic … n-as prea spune, cel putin prin comparatie cu statutul papilor din sec XIV – XV.

  Sa nu uitam ca Europa de astazi nu mai este total catolica asa cum era, nici macar preponderent. Numarul mare de credinciosi romano-catoli e in America Latina, deci tari f sarace si prin Africa.

  Europa este in mare parte protestanta!

 6. Adică tu, dacă circuli cu maşină dotată cu airbag, te faci vinovat de păcatul deznădejdii?…
  Cum, de unde ştie că un om vrea să-l omoare?! Da’ tu n-ai dat link la ştirea cu Scotland Yard? Tu de unde ai aflat-o?
  Dincolo de asta, cred că e papamobilul de pe vremea Papei Ioan Paul al II-lea. Dacă are geam anti-glonţ, e din cauză că Papa Ioan Paul chiar a fost împuşcat de un asasin plătit de nu se ştie cine. Acuma, ce trebuia să facă Papa Benedict? Să zică:
  – Scoateţi, băi, geamul blindat, că eu n-am nevoie de el, eu îs credincios, pe mine mă apără Dumnezeu, nu ca pe cel dinainte…
  Dacă a ajuns să umble în halul ăsta prin Europa, poate ar trebui să ne gândim că e mai mult vina europenilor, care nu ştiu ce să mai facă ca să se ridice împotriva credinţei, care le stă în gât la mulţi pentru că nu le dă OK la curvie, avorturi, sodomie, etc., decât vina Papei. Nu?

 7. Pai da, dar aia de la Yard i-au oprit din timp, deci … pana la urma Dumnezeu a avut grija de el! 😛

  Sa stii ca daca ar zice aia, l-as aprecia enorm!

  Perfect deacord cu ultima parte! 🙂

 8. @ Ndrey: da, e putin nesuferit, dar nu exagerat! 😛

  @ anndryusha: :)) hahaha, haios, dar parca prea atac la persoana! :))

 9. Păi nu poate să spună asta, fiindcă creştinul trebuie să fie smerit, plus de asta, Papa Ioan Paul al II-lea va fi probabil canonizat, aşa că nu prea poate spune că e mai credincios decât el…
  Da, e cam atac la persoană, îmi prezint scuzele anticipat. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *