Biserica Universală – Evul Mediu actualizat

Biserica Universală nu face parte dintre cultele recunoscute în România şi nici nu are personalitate juridică la noi în ţară, potrivit Secretariatului de Stat pentru Culte.

Ba mai mult, Comitetul de Anchetă a Cultelor din Belgia a etichetat Biserica Universală drept un „cult periculos”, iar raportul preciza că „biserica susţine că împărăţia lui Dumnezeu se află pe pământ şi că ea poate să ofere o soluţie la orice problemă: depresie, şomaj, probleme familiale sau financiare. În fapt, se pare că biserica este o asociaţie cu adevărat criminală, al cărui unic scop este îmbogăţirea”.

Și cu toate astea, poftim ce face în România și cum îi prostește pe proști!

8 thoughts on “Biserica Universală – Evul Mediu actualizat

 1. Fără a şti în nici un fel doctrina sus numitei biserici, şi fără a vrea să intru într-o polemică cu un teolog desăvârşit ca tine şi fără a ţine cont de vindecările miraculoase din articolul celălalt, te întreb:

  De ce n-ar fi împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ?

  De ce nu ar fi în ORICE, în orice particulă, în orice foton, în orice neutrino? De ce nu ar fi în orice celulă care transpiră VIAŢĂ, în orice nucleu în orice există? Chiar şi o piatră? Poate doar noi nu-l vedem? Ce ne împiedică să-l vedem şi să credem că împărăţia Lui este undeva în „ceruri” ?

 2. Pentru ca „imparatia” unei fiinte spirituale nu poate fi legata de ceva material, mai ales ca materia este limitata, iar noi daca vorbim despre o persoana atotputernica, ea, persoana, nu poate fi limitata si marginita la materie.

  E normal ca imparatia lui Dumnezeu sa fie ceva spiritual si deloc material! 🙂

  Oricum, tu nu gresesti, Dumnezeu e prezent in toata lucrarea Lui, dar nu trebuie confundat Creatorul cu a lui creatie si limitat la ea. El este si o persoana in sine, distincta de creatie, desi o cuprinde si pe ea …

 3. Noi nu înţelegem materia cum ar trebui. De fapt … materia nici nu există, în opinia mea. Totul este energie, în forme mai condensate sau mai rarefiate (eterice). Ceea ce numim noi materie, este doar o interpretare a creierului nostru, căruia îi trebuiesc noţiuni din astea fixe, gen „materie”, „timp”, „spaţiu”, etc. Ţi-am trimis pe mail o teorie interesantă despre materie. Eu tind să o cred … Mai ales dacă ai timp să citeşti şi cartea asta Deosebit de interesante aceste teorii, numite general „new age”. Bineînţeles şi aici trebuie discernământ în informaţii. Multe sunt false.

  P.S. Nu ştiu ce pula mea se întâmplă dar nu-ţi mai merge feed-ul. Sau cel puţin bloggerul nu-l mai simte. La mine apare ca ultim articol unul care a trecut de mult.

 4. E si asta o parere, dar nu pot spune ceva pana nu parcurg macar in diagonala ce mi-ai trimis. Am descarcat fisierul si am vazut ca e incepe cu un simbol masonic si se termina cu semnele din lanurile de grau …. semn rau. Toate semnele alea sunt creatii umane si nu semnifica nimic, era fun prin 80 sa faci asa ceva.

  Ceva mai serios mi se pare cartea din link, am vazut doar prima pagina (cuprinsul) si suna interesant.

  Chiar nu stiu ce are feed-ul, o sa ma interesez, desi nu stiu unde … dar o sa vad care-i treaba, promit! 🙂

 5. Împărăţia Cerurilor va fi într-un Cer nou şi Pământ nou. Scrie în Apocalipsa Sfântului Ioan. Nu scrie nicăieri că nu poate avea şi o componentă materială. Dar, pentru a fi Împărăţia Cerurilor pe Pământ, trebuie îndeplinite câteva condiţii:
  – prezenţa neîncetată, nemijlocită, a lui Dumnezeu în mijlocul acesteia
  – moartea – aşa cum o cunoaşte omul în prezent – să nu mai fie
  – eliberarea completă şi deinitivă de sub robia păcatului a locuitorilor Împărăţiei

 6. Citeşte şi fişierul ăla (nu-i chiar aşa mare) şi ai să vezi că ce este acolo ai să găseşti şi în carte expus mai larg. Iar daCĂ CAuţi în Gogu fel de fel de cercetări din carte, (complet ştiinţifice) ai să le găseşti. Deci sunt veridice. Cercurile din lanuri, mass-media ţi-a spus despre ele că sunt făcute de oameni. Gândeşte-te bine. Multe din ele sunt mostre ale unei geometrii sacre. Geometrie explicată în carte…

  Am văzut şi eu mizeria de amisiune de pe Discovery în care spuneau că se pot face de nişte oameni având nişte repere şi cu un par cu 2 funii, dar unele sunt de o complexitate înfiorătoare. Cred că orice minte umană ar fi depăşită. Uite nişte mostre mai jos…
  http://bit.ly/bRZ9qP

 7. Nimic mai corect, dar tu ai mers putin prea departe si bine ai facut. 🙂

  In sensul ca aceasta Biserica Universala vorbeste despre Imparatia lui Dumnezeu acum si aici, cel putin eu asta am inteles, iar Moroi, din curiozitate, intreaba de ce nu ar fi posibil. Si nu, nu este posibil ca Imparatia lui Dumnezeu sa fie aceasta in care noi vietuim, ca mie nu mi se pare a fi tocmai armonia la care ma asteptam.

  Trebuie sa fim foarte atenti, pentru ca ceea ce intreaba Moroi nu sunt lucruri noi, dar sunt gresite din puctul de vedere crestin. Panteismul, care e o conceptia filosofica, sustinea ca Dumnezeu si natura sunt doua realitati identice, iar in cazul asta am putea spune ca imparatia lui Dumnezeu sunt noi, oriunde si oricand, noi fiind creatorul nostru!

  As putea accepta ca Imparatia lui Dumnezeu poate avea si o componenta materiala, dar nu in starea de acum. Precum stim, in Apocalipsa nu se vorbeste despre un sfarsit al omaneirii si a Pamantului, ci de o transformare a lor. Dar chiar si asa, eu nu-mi amintesc ca in Sfanta Scriptura sa se aminteasca si de o parte materiala a Imparatiei lui Dumnezeu, desi e posibil sa nu-mi amintesc acum!

  Da, dar nu atat prezenta lui Dumnezeu in mijlocul nostru cat si impartasirea noastra din slava Lui si comuniunea noastra continua dintre noi, dar si cu El. Legat de celelalte doua criterii … pai odata cu a doua venire a Mantuitorului pe Pamant si dupa judecata universala, este normal ca omul sa scape de sub robia pacatului si de urmarile lui, adica de moarte.

 8. Cele cu geometrii impresionante sunt facute de … artisti moderni. Am vazut si personaje din desene animate, asta nu inseamna ca le-au facut niste fiinte superioare. Stiu la ce tip de documentare te referi, am vazut cateva in care se descria in detaliu cum pot fi facute … ramane sa citesc! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *