Usturoiul, antibioticul natural!

Usturoiul este o plantă cu care am crescut și pe care o întâlnim atât de des. Cunoaștem însă cât de prețioasă este aceasta?! Nu o singură dată am auzit vorbindu-se despre usturoi, ca despre cel mai puternic antibiotic natural din lume. Oare pentru aceasta o fi el trecut pe lista alimentelor interzise a celebrului Codex Alimentarius?!

Folosirea usturoiului ca antiseptic natural este recomandată din cele mai vechi timpuri. Usturoiul este recomandat adesea când vine vorba de răceli, gripe și viroze.

Cercetări recente demonstrează că usturoiul funcționează bine, atunci când este vorba de prevenirea și tratarea cancerului. Conform Institutului Național contra Cancerului, usturoiul este în vârful listei alimentelor-arme, folosite contra diferitelor varietăți de cancer. Astfel, usturoiul conține mai mulți agenți care ne protejează contra cancerului de colon, de sân și gastric. De asemenea, el realizează o inhibare a dezvoltării tumorilor și reduce serul din colesterol.

Consumul de usturoi ajută la prevenirea bolilor arteriale, încetinind acumularea depunerilor de grăsimi pe pereții arterelor. De asemenea, usturoiul este unul dintre cele mai sigure și mai de nădejde moduri de a cobora hipertensiunea.

13 thoughts on “Usturoiul, antibioticul natural!

 1. Mie îmi place usturoiul, dar consumat seara sau într-un weekend liniștit. Știam că este sănătos, dar mirosul este nesănătos pentru cei din jur. Am înțeles că va fi introdus pe lista medicamentelor, deci nu va fi considerat aliment. Trebuie să conștientizăm că „hrana trebuie să ne fie medicament, iar medicamentul să ne fie hrană”, așa cum spunea Hippokrates. Dacă viitorul meniu al oamenilor va fi cel descris în Codex Alimentarius, ceea ce este cel mai probabil, cred că vor fi otrăviți încet și sigur. Păi ce să facă corporațiile cu tot plasticul și cu toate substanțele toxice cu care au otrăvit natura ? Le transformă în fast food-noul petrol alimentar.

 2. Mirosul vine de la sulful din el, dar sa stii ca si el e bun pentru plamani.

  Cred ca meniul va include doar pastile asa cum vor marile corporatii farmaceutice. De ce sa bei ceai de musetel si sa mananci usturoi ca sa scapi de raceala cand poti lua medicamente scumpe care au si efecte adverse pentru care trebuie sa iei altceva si tot asa pana cand nu mai poti iesi din spirala asta.

 3. „cacaturile astea” sunt o REALITATE!!! dupa cum am spus mai demult, asta este consecinta pupincurismului aplicat Americii- bestia iesita din mare – a se vedea apocalipsa (bestia „iesita” din mare – adica descoperita de Columb dintr-o calatorie pe mare- Biblia nu se descigreza ad literam). de ex unul dintre capetele alteia dintre bestii spune in Biblie (nu redaui exact citatul: ca a fost, este dar nu este, si totusi exista – Roma!) cine nu crede in Biblie si nu incearca s-o descifreze pierde adevarul si va ramanea cu ochii inchisi.

  demult ne hranaim cu chimicale. ca doar avem ministrul agriculturii pe Valeiu Tabara, cercetator Monsanto, prin 2007, nu? acum are si functia in mainile lui de zgripturoi, si o sa netezeasca totul pentru a ne curata mai repede si a declara legale OMG-urile.

 4. Asa s-ar explica de ce foarte multi sunt inactivi si nu se revolta, prea multe chimicale ajunse la creier + manipulare. Combinatia perfecta!

 5. Mi se par penibili. Am auzit si eu de stirea asta la un moment dat si nu mi-a venit sa cred. Pur si simplu penibili.

 6. Nu trebuie sa traiasca si farmaciile? Cum sa fie bun usturoiul cand e mai bun un medicament de 1 euro?

 7. asta cu codex alimentarius e un zvon pe net.

  atat. e la fel ca masoneria in coca-cola sau mai stiu eu ce alte tampenii.

  cand oi vedea eu ca iese presedintele ue si spune asta cu usturoiul am sa il si cred.

 8. tu chiar vrei sa i-au in serios rahatul ala de pagina?

  e sursa veridica numai pentru ca e procrestin sau cum?
  nu pot copia de pe alte siteuri, au popi cunostiinte ue sau cum.

  e un articol copiat de pe net… am citit in toate partiile.

  a fost si in reviste, si la otv,naiba sa ii ia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *