Suntem în anul 7519 de la crearea lumii!

Timpul a apărut la un moment dat precis şi curge într-o singură direcţie! Această problemă este deosebit de actuală când percepţia curentă a cronologiei şi calendarului a suferit, cu ajutorul matematicii şi evoluţionismului sec. al XIX-lea o mutație radicală.

Cronologia profană (civilă) din zilele noastre a introdus un sistem de datare în două direcţii. Noi suntem crescuţi cu acest hibrid, fără a gândi să-i contestăm valabilitatea. Dacă ne vom opri însă un moment de reflecţie asupra curgerii simetrice a timpului în 2 direcţii diametral opuse, având ca axă (centru) Naşterea Domnului, şi datări „înainte” şi „după” … vom observa că timpul are un punct de origine 0 şi curge în două direcţii fără vreun sfârşit determinat, de la minus infinit la plus infinit.

Cronologia tradiţională grăieşte: „anul cutare de la Facerea lumii”, iar timpul curge, aşa cum şi se întâmplă în realitate, într-o singură direcţie, spre sfârşit, care rămâne ce-i drept ascuns, dar va veni la momentul hotărât de Domnul.

Nu vrem prin aceasta să tăgăduim în vreun fel că centrul este Hristos, sau chiar axa timpului, ci doar să repunem în drepturi cronologia tradiţională a Bisericii ce, bineînţeles că-L cinstea pe Hristos aşa cum se cuvine. Încercând să aflăm cum s-a putut ajunge aici, se invocă în primul rând faptul că această datare ar aparţine Sfântului Dionisie Exiguul care a stabilit anul Naşterii Domnului şi prin aceasta era creştină.

După informaţiile general admise, Sfântul Dionisie a elaborat un tabel pascal pentru anii 228-247, ani număraţi de la începutul domniei împăratului Diocleţian. Din evlavia sa, Sfântul a simţit că acest ticălos persecutor al creştinilor nu merită să mai fie amintit, ci mai cu seamă e de menţionat anul Naşterii Domnului (Anno Domnini), şi a modificat datarea ca fiind perioada 532-550 de la Naşterea Domnului, deci anul diocleţian 228 este echivalent cu Anul Domnului 532. Întrucât aceste evenimente se petreceau la Roma, s-a anulat astfel şi tradiţionala lor datare „Ab urbe condita” (de la întemeierea cetăţii Romei de către Romulus şi Remus) care ar fi fost în anul753 înainte de Naşterea Domnului. Nu avem nimic de obiectat la aceste informaţii decât aceea că de aici nu rezultă câtuşi de puţin că Sfântul a introdus acea numărătoare a anilor în cele două direcţii.

S-a furnizat atunci o altă ipoteză potrivit căreia cel care ar fi adus această curioasă datare ar fi urmaşul Sfântului Dionisie, anume Beda Venerabilul (Anglia,sec. VIII), care ar fi introdus practica numărării anilor şi în urmă, astfel încât anul 1 al Naşterii Domnului era logic precedat de către anul 1 înainte de Naşterea Domnului. Această informaţie trebuie luată cu mare atenţie, deoarece aici sepoate strecura o falsă pistă. Desigur cunoaştem şi din sinaxarele noastre ortodoxe legate de drepţii şi proorocii Vechiului Testament vorbe ca acestea: „Sfântul prooroc (N) a trăit acum (n) veacuri (sau sute de ani) înainte de Naşterea Domnului nostru Iisus Hristos…”, lucru pe care îl făcea cu siguranţă şi BedaVenerabilul. Dar putem fi absolut siguri că acesta nu uitase de datarea de la Facerea lumii, chiar dacă nu o folosea în mod curent. De aici însă şi până la a stabili un sistem de datare în axe diferite aşa cum îl cunoaştem este o cale lungă, care, iată, a durat până în sec. XVIII, cel al „luminilor”, când actualul sistem„astronomic” de datare a fost propus, şi din nenorocire şi adoptat până în zilele noastre, de către astronomul Jacques Cassini în anul 1740.

Trebuie subliniat că pe parcursul istoriei de peste un mileniu al Bisericii a existat o cronologie foarte bine pusă la punct, ce era cunoscută şi predată, în acelaşi mod în care se învaţă în şcolile noastre istoria. Numai că această cronologie era cu totul alta decât cea de la şcoală, şi pentru edificare o redăm încontinuare:

Creştinii, adică totalitatea Bisericii Domnului nostru Iisus Hristos, au admis în dogmele lor Biblia ca fiind prima Lege dată de Dumnezeu poporului lui Israel şi reînnoită – a doua oară – prin venirea pe pământ, a lui Iisus Hristos. Prima Lege se cunoaşte sub numele de Vechiul Testament, iar reînnoirea sub acela de Noul Testament, „N-am venit să stric (Legea), ci să plinesc” zice Domnul (Matei V, 17).

Biserica Creştină legiuieşte că Iisus Hristos S-a născut, după Trup, din pururea Fecioara Maria, în anul 5508 de la facerea lumii, ani pe care obişnuiesc a-i împărţi – adică vremea cea de la întemeierea lumii şi până la întâia venire a lui Iisus Hristos – în cinci vârste:

Întâia vârstă a lumii e cea de la facerea lui Adam până la potop (după cei 72 de tâlcuitori, numiţi – Septuagintă) 2262 de ani.

A doua vârstă, pe cea de la potop până ieşirea fiilor lui Israel, 1632 de ani.

A treia vârstă, pe cea de la ieşire până la zidirea Bisericii în anul al 4-lea – Solomon, 601 ani.

A patra, pe cea de la zidirea Bsericii, până la risipirea ei,- robia Ierusalimului, 424 ani.

A cincea, pe cea de la risipire până la întâia venirea Domnului nostru IS. HS, 589 ani.

Total, 5508 ani.

O primă consecinţă a celor de mai sus a fost deturnarea percepţiei  bisericeşti tradiţionale asupra timpului, şi înlocuirea ei treptată cu o cronologie seculară, ştiinţifică şi politică, ce se deosebeşte radical şi subminează periculos bazele credinţei creștine. Pe această zonă – primele zile ale creaţiei până la căderea lui Adam – se pot broda oricâte presupuneri fanteziste şi oricâte sume de ani, ceea ce convine de minune unei gândiri evoluţioniste. Astfel s-a mers de la infinitatea vechimii universului (materialism ateu) până la recenta teorie a „big bang-ului” ce indică o vechime de aprox. 16 miliarde de ani. Pentru ca aceste rătăciri să nu mai aibă loc, să reluăm fără nici o urmă de îndoială în suflete cronologia tradiţională constantinopolitană a Bisericii Răsăritului care ne spune să numărăm de la facerea lumii 5508 ani până la Naşterea Domnului. De atunci au trecut aşa cum ni se spune 2011 ani, ceea ce dă un total de 7519 ani.

Pr. Dan Bădulescu

107 thoughts on “Suntem în anul 7519 de la crearea lumii!

 1. „faptul ca nu avem dovezi arheologice de alte civilizatii mai vechi nu inseamna nici caau si existat!”

  tu crezi ca ar tine un vas de lut vreo 700.000 de ani asa ca cifra aleatorie?

  noi abea daca avem cioburi din ele de acum 2000 de ani

 2. am uitat sa mentionez ca deja gandacii si buruienile au evoluat in ultimii 50 de ani ca sa se adapteze pesticidelor?

 3. N-are treabă cu înălțimea. Uite de ce nu-mi place să vorbim nedocumentați … după cum scrie în Biblie, Turnul Babel nu era construit pentru a aduce slavă lui Dumnezeu, ci era dedicat unei religii false, cu scopul de a aduce faima constructorilor lui.

  Detalii în Facere cap 11

 4. Eu am luat ca punct de reper al timpului un alt moment zero: izgonirea din Eden. Acum 5000 de ani fata de zilele noastre exista inceputul civilizatiei egiptene.-cand apare si Avram. Deci Avram traia acum in jur de 3000 de ani i. Hr. inaintea lui Avram a fost povestea cu Turnul Babel, cand existau mesopotamienii sau babilonienii (mentionati prima data in zemintia lui Noe), cu inca vreo 1000 de ani inainte. Deci acum 4000 de ani i Hr. iar potopul rezulta ca a fost undeva prin 5000 i.Hr.
  Mie atat imi da. Ia si tu Biblia si fa un calcul. Am luat puncte de reper diferite, insa daca vrei sa iau momentul zero can s-a nascut Isus, atunci potopul rezulta cu 5000 de ani inainte.

 5. pai stai putin, tie iti vine de minune:

  „nu-s dovezi, dar nu inseamna ca nu exista”

  dar cand zic eu asta … „n-are cum, adu-mi dovezi”. Ori suntem golani, ori nu mai suntem? 😀

  ok, ca nu-s dovezi nu inseamna ca nu au existat, dar nici nu inseamna ca au existat. ba mai mult a doua varianta si scuze suntem toti in stare sa gasim …

 6. Scuza-ma ca-ti zic, dar iar gresesti. Citeste in Facere cap 11. Nu exista nici o alta civilizatie la Turnul Babel. Ala era locul unde erau adunati toti oamenii de pe pamant. Abia dupa momentul incurcarii limbilor au fost oamenii raspanditi peste tot pamantul. 🙂

 7. avraam s-a nascut in -2000.

  existau alte civilizatii pe langa egipteni si langa mesopotamieni si nu inteleg ce dovada e asta ca inainte nu exista altceva.

  gee, nebunie curata.

 8. permite-mi sa fiu sceptic. in anumite conditii meteo, de mediu & co, ramasitele pot parea mai vechi sau mai noi, plus ca nu ar fi prima data cand se greseste cu datarea unor oase.

  si vorba ta, niste oase de-s calciu raman niste mii de ani? c`mon!!

 9. sub pamant, cum sa nu, conditii meteo.

  unde, in laborator securizat sau cum?

  ia spune, unde s-a gresit in datare.

  cu pics cu tot.

 10. tocmai. daca moise a fost ~1400 inainte de Hristos … calculul tau este gresit. si nu o zic eu, o zi oameni care si-au dedicat viata in calcularea acestor date si banuiesc ca au avut acces la mai multe resurse decat tine. 🙂

 11. „si vorba ta, niste oase de-s calciu raman niste mii de ani? c`mon!!”

  nu inteleg ce vrei sa spui.

 12. Hai sa ne oprim cu RT la RT ca e greu de urmarit. Commenturi noi la care raspundem fara RT, k?

 13. iar imi citezi tampenia aia cu descopera?

  lol, vai, erau desene si figurine cu dinozauri.

  ce chestie, constelatia hydra si ouroboros ce mama nabii sunt.

  au ramas in folclor timp de sute de mii de ani pana s-a inventat scrisul.

 14. Babilonul ca tinut si denumire exista inainte de Tuirnul Babel. Babilonienii ( sau mesopotamieni) au fost cei care s-au gandit ei sa ridice un turn pana la cer. Si atunci Dumnezeu le-a incurcvat limbile sa nu s emai inteleaga si s-au imprastiat ca potarnichiile in cele patrui colturi ale lumii. (vezi cap 10 semintia lui Noe, alineatul 10- orasul se numea Babilon – deci locuitorii erau babilonieni- mesopotamieni). Abea in capt 11 Turnul Babel, se vorbeste de incurcarea limbilor..

 15. Nu, romanii nu aveau nimic nici cu Iisus nici cu apostolii. Abia cu Nero au inceput persecutiile asupra crestinilor, dar asta nu i-a oprit de ex pe Sf. Ap. Petru sa se duca la Roma si sa le vb despre Hristos.

  De ex Sf. Ap. Ioan a murit de batranete …

 16. maimutele au aparut din alte maimute si alte maimute … trebuie sa fie un punct de plecare.

  pai daca perfectionam un sistem, un sistem nu poate avea in spatele lui decat o Persoana ce l-a creat. un sistem nu poate lua fiinta de la sine fara un creator al lui.

 17. Bine. Sa-ti demonstrez. Tu zici ca Moise a trait cu 1400 de ani I. Hr. ok. Si eu mai departe, spun ca Avram a trait cu aprox 3000 de ani i.Hr, de ci mai devreme cu 1000 si ceva de ani inainte de Moise. Da? Potopul avusese loc cu 1000 de ani inainte de Avram. Deci potopul a avut loc intre 4000-5000 de ani i.Hr. Serios. Descide Biblia si fa un calcul. E simplu.

 18. pai sa vedem.

  o grupare de celula mica a devenit mai mare si tot mai mare si etc etc etc .

  punctul de plecare este ce a fost inainte de univers dar nu cunoastem ce.

  stiim tot.. formule matematice, genetica, fizica, astronomie, tralalalalal ce a fost dupa ce s-a facut universul.

  nu stim ce a fost inainte.

  cum nu stim, nu putem sa aruncam cu banul ca a fost cineva sau un zeu.

  adica putem arunca cu banul, dar nu putem sa luam si ca valid faptul.

 19. ba, hai sa facem o intelegere pentru toti.

  lasam stiinta, testamente etc.

  ne bagam pe trollscience.com si acolo e explicat tot 😆

 20. Fata mea, intelegi limba romana? :)) Cum sa se numeasca babilonieni daca nu mai era nimeni pana atunci? sau ziceau despre sine ca-s asa? Intelegi unde vreau sa ajung?

  Daca erau singurul loc de pe lume unde erau oameni, cum sa-si dea nume? Numele vine ca metoda de separatie, diferentiere … tine de logica elemntara.

  Pentru ca in capusorul tau frumos Babel aduce cu Babilon, nu inseamna ca asa si e. Pe principiul asta, romii sunt romani?

  Babel in ebraica e Migdal Bavel, deci intelegi ori imi bat gura de pomana? Babilonienii nu existau pe vremea aia, dar in cartea Facere, care e scrisa de Moise in anul 1400 in Hr. si care le era adresata evreilor pe care ii conducea le-a zis numele poporului de atunci ca reper geografic, adica sa inteleaga cam pe unde avea Nimrod teritoriul de vanatoare.

  Acum citeste asta:

 21. Tu zici ca 4000 de la potop pana la Hristos + 2011 anul nostru = 6000 + 2000 de la Adam pana la Potop (sper ca aici nu mai zici ca nu e asa ca e simpla matematica) cat da? ~8000 de ani.

  eu am deschis-o, Biblia, si scrie mare si in titlu ca suntem in 7519 cu precizie de ceas elvetian. 😀

  am plecat de la ce ai zis tu:

  Concluzie: ne aflam la circa 15.000 de ani de la izgonirea din Eden. iar eu zic ca nu e asa! Bine, nu doar eu, asta zic,

 22. Da, mi se pare o sursa credibila! :))

  Si am uitat sa-ti raspund la un comment, cel cu buruiana. Iti zic aici.

  Adaptare la mediu, clima, chimicale, pesticide nu inseamna evolutie, ci adaptare, atat. Africanii sunt alta specie sau tot oameni? S-au adaptat la clipa, atat.

  Prietenul tau care se trage din maimute a dat o definitie clara: O specie noua e una care difera complet de toate celelalte, nu se si nici nu poate sa se combine cu altele, nici macar cu cele asemanatoare ei. (citez din memorie)

  Adica un caine lup nu e o alta specie fata de un doberman. Ei se combina bine mersi, asa si buruienile tale. 😀

 23. tocmai ca e vorba de Babel, nimic asemanator. 😛

  Istoria zice asa:

  Babilonul a luat ființă în a II-a jumătate a mileniului III î.Hr. pe malul Eufratului, în Mesopotamia centrală.

  Turnul Babel, spune Biblia, a existat acum minim 6000 de ani, Nu se pupa datele! 😀

 24. pai omul e o specie noua de animal, dintre restul de animale la epoca respectiva, dar a evoluat . nu s-a adaptat.

  tu acum 5 milioane ani ai fi avut 1 m inaltime, 30 kg, capacitatea craniala a unei maimute si comportarea unui copil mic.

  omul de acuma nu se putea combina cu cel de atunci, precum omul de atunci nu se putea combina cu o maimuta.

  evolutie nu inseamna o specie cu totul noua, doar aceasi familie mai imbunatatita.

  adaptarea la mediu nu e evolutie, in fine.

  evolutie e cand adaugi ceva nou in codul genetic.

  eu daca ma mut la polul nord nu evoluez dar ma adaptez la frig.

  in fiiiiiiiine.

  cu pesticidul e alta treaba ca e nociv.

  organismul trebuie sa invete sa se adapteze la nocivitatea aia ca sa nu mai moara.

  dar va ajunge la evolutie adaugand un cod nou in adn ca sa nu mai fie nociv.

  in fiiiiiine.

 25. Mai permiteti-mi o clarificare: acum ma leg si de vechiul testament si de noul testament.
  iau ca punct de reper O nasterea lui Isus pe axa timpului. Stim sigur ca de la nasterea lui isus pana la noi sunt 2011 ani. Corect?

  In evanghelia dupa Matei, la inceput se descrie cartea neamului lui Isus: de la Avram pana la Isus (cap I, versetul 17), unde se specifica clar ca au existat 14×3 neamuri, adica 42 de generatii. De la vestirea potopului, se specifica clar ca Dumnezeu a lasat sa mai traiasca omul numai 120 de ani (vezi Facerea, cap 6 versetul 3). Deci 42 de generatii x 120 ani rezulta 5040 de ani. 5040 de ani de la Avram pana la nasterea lui Isus, momentul 0. Deci de la Avram pana in zilele noastre sunt 5040+2011= 7051. Inainte de Avram cu 1000 de ani a fost potopul. deci acum 8000 de ani pana in zilele noastre (sau acum aprox 5000 si ceva de ani i.Hr). iar de la izgonirea din Eden pana la potop faceti si voi socoteala (vezi Facerea cap 5 Neamurile de la Adam la Noe, dar vedeti ca se intretaie viata tatilor cu cea a fiilor, pt ca se specifica odata ca a trait cutarica nu stiu cati ani si a nascut un fiu, apoi a mai trait x ani).

  Rezultatul va arata ca sunt aprox 15.000 de ani de la izgonirea din Eden.

 26. De aici a plecat dialogul cu domnisoara, de la Biblie si Turnul Babel care nu are treaba cu Babilon doar pentru ca suna asemanator! 😛

 27. Mai zic atat si nu mai dupa ca m-am plictisit.

  Neamul tau, bunica-tu, taica-tu si tu, cati ani ati trait? Lasam la o parte socoteala ta ca si cum toti au trait fix 120 de ani de parca zici ca au termen de exprirare fixa.

  ai zice ca 3 pes, 3 generatii diferite (bunicul tatal si tu) x 80 de ani = 240 de ani ati trait, nu? fals!

  daca bunicul s-a nascut in anul 0 a trait pana in anul 80. cel mai probabil taica-tu ar trai pana in anul 100 (punand ca in medie se faceau copii la 20 de ani), iar tu ai fi murit in 120. Neamul tau a trait 120 de ani nu 240. De ce? Pentru ca nu cand moare stramosul incepe urmatorul sa traiasca, pricepi?

  Asa ca taie la jumate cei 15.000 de ani si vezi ce ani iti da. Uraaaa, i trolll you! 😀

  Critic are logica ce zic sau sunt nebun?

 28. pai si eu ce ziceam mai sus? „dar vedeti ca se intretaie viata tatilor cu cea a fiilor, pt ca se specifica odata ca a trait cutarica nu stiu cati ani si a nascut un fiu, apoi a mai trait x ani).”?

  intr-adevar am uitat sa iau asta in calcul undeva, dar maine fac o schema si tot ii dau de cap!

 29. @Raphaelly

  Raphaelly tată, eşti fanatic religios. Eu mă refeream la traducerea tăbliţelor sumeriene făcută de Zacharia Sitchin. Acolo apare o presupusă aterizare a unei rase de pe Nibiru şi data aproximativă este acum 400.000 de ani. (Citeşte Annunaki vs Annunaki a Aryanei Harvath unde se face un rezumat). E doar o variantă de Adevăr şi eu nu susţin că ăla e adevărul suprem.

  Spui că Biblia nu a fost atinsă de nimeni, dar Vechiul Testament e plin de barbarisme şi îndemne sadice şi satanice. Tu spui că ăsta e Dumnezeul tău??? Hai să dăm nişte exemple (nu am nici o problemă cu Noul Testament deşi şi pe acolo sunt nişte chestii dubioase) Iisus nu a venit să schimbe legea lui Moise ci s-o întărească. Dar hai să dăm citate din Cartea ta „neatinsă”.

  Sã lucrezi şase zile; dar a şaptea este Sabatul, ziua de odihnã, închinatã Domnului. Cine va face vreo lucrare în ziua Sabatului, va fi pedepsit cu moartea.
  Exod 20.9;Gen 2.2;Exod 16.23;Exod 20.10;

  ÎN DEUTERONOMUL 17 cu 2 – 7 se spune:

  2 De se va afla la tine, în vreuna din cetăţile tale, pe care ţi le va da Domnul Dumnezeul tău, bărbat sau femeie, care să fi făcut rău înaintea ochilor Domnului Dumnezeului tău, călcând legământul Lui,
  3 Şi se va duce şi se va apuca să slujească altor dumnezei şi se va închina acelora, sau soarelui, sau lunii, sau la toată oştirea cerească, ceea ce eu n-am poruncit;
  4 Şi ţi se va vesti şi vei auzi aceasta, să cercetezi bine şi de se va adeveri aceasta şi se va fi făcut urâciunea aceasta în Israel,
  5 Să scoţi pe bărbatul acela sau pe femeia aceea care au făcut răul acesta la porţile şi să-i ucizi cu pietre.
  6 Cel osândit la moarte să moară după spusele a doi sau trei martori; iar pe spusa unui singur martor să nu fie osândit nimeni la moarte.
  7 Mâna martorilor să se ridice asupra lui, ca să-l ucidă înaintea tuturor, şi apoi să se ridice mâna a tot poporul. Pierde deci răul din mijlocul tău.

  Asta crezzi că face o divinitate atot-tolerantă şi Creatorul la toate religiile? Te omoară ? Frumos.. Să continuăm.

  IAR ÎN DEUTERONOMUL 13 cu 13-18 se spune:

  13 Nişte oameni rãi au ieşit din mijlocul tãu, şi au amãgit pe locuitorii din cetatea lor zicînd: Haidem şi sã slujim altor dumnezei!” – dumnezei pe cari tu nu-i cunoşti –
  1Ioan 2.19;Iuda 19;2Imp 17.21;Deuteronom 13.2.6;
  14 sã faci cercetãri, sã cauţi şi sã întrebi cu deamãnuntul. Dacã este adevãrat, dacã lucrul este întemeiat, dacã urîciunea aceasta a fost fãcutã în mijlocul tãu,
  15 atunci sã treci prin ascuţişul sãbiei pe locuitorii din cetatea aceea, s-o nimiceşti cu desãvîrşire împreunã cu tot ce va fi în ea, şi sã-i treci chiar şi vitele prin ascuţişul sãbiei.

  Frumos îndemn. Profund Divin! Mai are rost să mai bag citate. Hai să mai băgăm. Să arătăm lumii ce carte slăveşti tu.

  sau DEUTERONOMUL 21 18 – 22 unde se spune:

  18. De va avea cineva fecior rau si nesupus, care nu asculta de vorba tatalui sau si de vorba mamei sale si acestia l-au pedepsit, dar el tot nu-i asculta,
  19. Sa-l ia tatal lui si mama lui si sa-l duca la batranii cetatii lor si la poarta acelei cetati si catre preotii cetatii lor sa zica:
  20. Acest fiu al nostru este rau si neascultator, nu asculta de Cuvantul nostru si este lacom si betiv”.
  21. Atunci toti oamenii cetatii lui sa-l ucida cu pietre si sa-l omoare. Si asa sa starpesti raul din mijlocul tau si toti Israelitii vor auzi si se vor teme.
  22. De se va gasi la cineva vinovatie vrednica de moarte si va fi omorat, spanzurat de copac,

  Sau NUMERII 31: 17 – 18

  17. Ucideţi dar toţi copiii de parte bărbătească şi toate femeile ce-au cunoscut bărbat, ucideţi-le.
  18. Iar pe fetele care n-au cunoscut bărbat, lăsaţi-le pe toate vii pentru voi.

  Devi virginele sunt bune. Alea „începute” să fie ucise. Ţie astea ţi se par cuvintele unei conştiinţe superioare pline de compasiune şi iubire faţă de creaţia sa ? Mişto, eu respect orice înclinaţie religioasă, dar nu fii fanatic frate.

 30. cam tot astea le-am citat si eu pe un alt blog, ca abereaza ionut ca domnule, coranul incita la violenta si terorism, biblia nu.

 31. Diferenta dintre Vechiul Testament din care citezi tu si Noul Testament este ca fiecare apartine unei alte epoci. In Vechiul testament predomina LEGEA OMULUI: ochi pt ochi, dinte pentru dinte etc etc. Iar credinta era inteleasa intr-un mod extrem. In ziua de astazi nu mai este asa. Cu siguranta eu nu te-as omori pe tine cu pietre pt ca nu vedem lucrurile in acelasi fel. Si nu as omori nici o fata/femeie inceputa…cum zici tu (desi este bine ca femeile sa stea cu cracii mai stransi). Lapidarea este inca practicata in Israel din pacate…

  In ce priveste faza cu Nibiru, despre care s-a tot vorbit in ultimul timp….eu iti spun ca de fapt oamenii nu au ajuns pe luna, si nici pe marte sau unde se mai minte ca au ajuns. Nu cred ca ar exista viata pe acest Nibiru pt ca, daca luam in considerare povestea ca ne-a mai lovit odata acum cateva mii de ani (putin inainte de civilizatia egipteana pe care o cunoastem), nu are cum sa existe viata pe el. Totusi un sambure de adevar ar putea sa existe, dat fiind ca Vatoicanul a fost dintotdeauna interesat foarte de astronomie. Si ceva de genul coliziune intre doua corpuri ceresti pare a sugera asta: http://aripileluirafael.blogspot.com/2011/03/sphera-con-sphera-indiciul-de-la.html

  Insa asta nu putem sti cu siguranta. Poate la fel de bine sa fie o inscenare….vom trai si vom vedea.

 32. Cineva mai sus intreba daca varsta pamantului este de 7519 ani (socotiti in 2011). NU! Cititi cu atentie Facerea si veti gasi: „…pamantul era netocmit si gol iar Duhul lui Dumnezeu se purta pe deasupra apelor…”. Deci sunt 7519 ani de la facerea vietii si a celorlalte dar Pamantul era deja facut (Dumnezeu nu ne precizeaza de cat timp).

 33. „In Vechiul testament predomina LEGEA OMULUI: ochi pt ochi, dinte pentru dinte etc etc.”

  in legea lui moise porunca aceasta, de mai sus, avea intelesul ca omului nu ii era ingaduit sa ceara razbunare mai mult de un dinte pentru un dinte sau un ochi pentru un ochi.

  ceea ce inseamna ca putea sa ierte pacatul/vatamarea produsa sau sa ceara razbunare. cel ce producea vatamarea putea sa impace intr-un fel sau altul pe cel vatamat. dar daca nu se putea face pace intre ei atunci cel vatamat avea dreptul sa ceara „ochi pentru ochi”.

  ce e asa greu de inteles? in vechiul testament legea este de folos omului dar nu e desavarsita. legea ucide dar nu iarta pacatele savarsite fata de Cel Viu in Veci.

  chiar ritualul de ziua ispasirii – cel cu doi tapi – repetat in fiecare an, subliniaza ca poti sa dai coltul pana la acea zi, toamna, luna a saptea, si sa nu ai pacatele tale ridicate prin acel ritual. scary, nu? frica de pedeapsa e buna dar nu e suficienta pentru mantuire. chiar si diavolii se tem de Dumnezeu… ziua judecatii e infricosatoare si asteptarea ei inseamna chinul din iad.

  „Devi virginele sunt bune. Alea “începute” să fie ucise. Ţie astea ţi se par cuvintele unei conştiinţe superioare pline de compasiune şi iubire faţă de creaţia sa ?”

  nu are rost sa explic in amanunt unde gresesti aici. cauta mai intai sa raspunzi la urmatoarea intrebare ajutatoare:
  Care este diferenta intre adulter si desfranare? femeia care savarseste adulter are aceeasi vina cu femeia care savarseste desfranare? exista o diferenta, gaseste-o.

 34. Termenul adulter se refera in general la relatiile sexuale intre o persoana casatorita si un partener de sex opus care nu i este sot sau sotie.

  Patima desfranarii nu consta in folosirea functiei sexuale, ci in folosirea ei in mod necumpatat. Notiunea de necumpatare, pe care o intalnim adesea la Sfintii Parinti, nu are un inteles cantitativ, ci unul calitativ; ea inseamna aici, ca si in alte cazuri, o rea folosire a acestei functii, o pervertire a ei, o folosire contrara scopului ei firesc si deci contra naturii si anormala sau, altfel spus, patologica.

 35. Incredibil, nu stiu cum e posibil sa existe oameni care in secolul al XXI-lea sa creada ca pamantul are doar 7520 ani? Oameni buni, Planeta Pamant are 4,6 miliarde de ani, primii oameni moderni au aparut acum 200.000 de ani, omul de Neanderthal a disparut acum 30.000 de ani, prima scriere reprezentata de tablitele geto-dacice de la Tartaria dateaza de acum 5500 de ani, cum ramane cu toate acestea? Dar cu dinozaurii cum ramane? Au disparut acum 65.000.000 de ani, la asta cu va ganditi. Adevarul este ca nu Dumnezeu a scris Biblia, ci niste oameni din Antichitate, oamenii vedeau altfel lumea atunci, nu se stia nici 1% DIN CE SE STIE ACUM. Oamenii nu ar trebui sa ia mot-a-mot tot ce scrie in biblie ! Nu mai suntem in Evul Mediu ci in Secolul vitezei !

 36. „prima scriere reprezentata de tablitele geto-dacice de la Tartaria dateaza de acum 5500 de ani, cum ramane cu toate acestea?”

  si? in +2000 ani nu putea fi inventat scrisul sau ce?

  stii tu ca atati ani are pamantul? cum?

  Normal ca nu Dumnezeu a scris biblia, ci oamenii insusflati de el. Ca Biblia are mai multi autori si a fost scrisa pe o perioada de 1400 ani. De la prima carte a Bibliei pana la ultima.

  Ca te tot intrebi ce-i cu dinozaurii, poftim:

 37. Vreau sa spun si eu un lucru voi chiar crede-ti ca cuvintele din Biblie vin de la Dumnezeu. Iar viata si tot ce ne inconjuara nu are nici un inceput si nu are nici vreun sarsit. Si sper sa nu fiti atat de egoisti sa credeti ca suntem singura civilizatie din tot Universul. Iar inaintea noastra cu singuranta mai exista infinita istorie de civilizati si a lor credinta ca si a noastra in ceva anume .

 38. am vazut cred ca pe National georgraphic ceva despre o descoperire in apa nu stiu oceanul marea nume etc, cert este ca asta nu putea sa se intample decat daca blocurile acelea de piatra au fost sculptate pe uscat , asta inseamna ca sunt vechi posibil de sute de mii de ani poate si mai vechi, blocurile sunt prelucrate , mama natura nu prelucreaza piatra in linie dreapta, daca se va descoperi ce este cu ele probabil vom avea o imagine mai ampla a istoriei de acum 150 de mii de ani sa spunem, nu stiu cand s-au format scoartele oceanelor ce vulcani au erupt in urma cu zeci de mii de ani . Harta lui Piry Reis se pare ca este facuta inaintea glaciunii, Ultima glaciatiune a avut loc in cuaternar (neozoic acum un milion de ani si a durat pana acum 10 mii de ani), asa ca incet incet le pune la cap si se pare ca suntem mai vechi pe Terra decat am crezut.
  Oricum felicitari Ionut , pentru blog, exceptional, deasemeni sanatate si bucurii celor care au scris , pentru ca sunt sarbatori, foarte bine documentati.

 39. Sarbatori fericite alaturi de cei dragi iti doresc. Multumesc pentru aprecieri. Acum ce sa zic … sunt multe lucruri ce acum ni se par mistere, dar poate cu timpul vor deveni clare. Iar datarea cu carbon nu este exacta. Sunt asa de multe gafe in domeniu, gen cel mai vechi schelat gasit s-a dovedit a fi un soldat a lui Napoleon dar pe care datarea cu carbon il facuse scosese vechi de milioane de ani.

 40. http://www.ce-inseamna.ro/cuvantul/genera%C8%9Bie/dictionar-explicativ-roman/10107

  Generatie :Perioadă de timp care desparte vârsta tatălui de cea a fiului.
  Deci nu se include si varta bunicului.generatia desparte tatal de fiu.Adica daca tatal avea 40 ani cand i s-a nascut fiul si a trait 120 ani atunci fiul lui la 120 cand a murit tatal avea 80 ani.
  Si daca fiul a trait si el 120 ani atunci cat inseaamna o generatie?
  tatal a murit cand el avea : 80 ani. Deci cum calculam o generatie?
  Media de varsta a tatalui?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *