Viețile secrete ale președinților americani – prima parte

Salariul lui Geroge Washington era echivalent cu în jur de un milion de dolari din zilele noastre – iar el se răsfăța cu asemenea extravaganțe încât toți caii lui purtau veșminte din piele de leopard.

Soția lui John Adams, Abigail, se folosea de Camera de Est de la Casa Albă ca să întindă rufele la uscat, obicei care se poate să fi agravat starea morocănoasă a soțului ei.

Lui Thomas Jefferson îi plăcea să întâmpine ambasadorii îmbrăcat în pijama – obicei pe care cei mai mulți dintre ei îl considerau revoltător.

La cei 1.63 m ai săi, James Madison a vut onoarea de a fi cel mai scund președinte din istoria Statelor Unite.

În mijlocul unei dispute aprinse, James Monroe l-a alergat pe ministrul de finanțe afară din Casa Albă cu o pereche de clești de foc.

Lui John Quincy îi plăcea la nebunie să se scalde gol goluț în râul Potomac.

Se zvonește că bărbatul a cărui față onorează bancnota de 20 de dolari, Andrew Jackson, a luptat în peste 100 de dueluri.

Van Buren a fost aspru criticat pentru mobilierul extravagant și pentru infamele linguri din aur.

Discursul inaugural de 105 minute al lui William harrison – carea a avut loc într-o zi rece și furtunoasă de martie – avea să îl coste viața pe noul președinte.

John Tyler a avut mai mulți copii decât oricare alt președinte din istoria SUA – 15, cu totul!

Freza mullet a lui James Polk avea să influențeze. mai târziu, mai multe generații de trupe heavy metal și de soliști de muzică country-western.

Pălăria și hainele lui Zachary Taylor erau atât de zdrențuite, îmcât mulți americani îl confundau pe președinte cu un fermier.

Este Millard Fillmore cel mai chipeș bărbat pe care l-ați văzut vreodată? Regina Victoria așa credea.

Când propriul partid al lui Franklin Pierce și-a schimbat sloganul campaniei în „Oricine, numai nu Pierce”, cel de-al paisprezecelea președinte al SUA a abandonat speranța de a fi reales.

Cumpărarea voturilor a fost cea mai neînsemnată dintre ofensele lui James Buchanan. Este ținut minte mai ales pentru că a stat cu mâinile în sân, în timp ce națiunea se destrăma.

Abraham Lincoln era un gigant, atât la propriu cât și la figurat.

Eforturile lui Andrew Johnson din campania electorală nu au ajutat prea mult cauza democrată – mai ales când s-a comparat cu Iisus Hristos.

Numele lui Ulysses Grant este adesea asociat cu masacrele în masă din timpul Războiului Civil,  însă omului i se făcea greață chiar și la simpla vedere a sângelui.

Familia Hayes a dat afară alcoolul de la Casa Albă și și-a petrecut fiecare seară – da, fiecare seară – cântând imnuri gospel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *