The Damned

Alan Dean Foster wrote a trilogy based on this premise of humans being the ultimate insane warrior race. The Damned was about two collectives, one a mind controlling bunch of aliens called the Amplitur who absorbed other cultures as semi-mind controlled communists, the other the allied races of the Weave. The problem was no race was actually good at war.

And then they found humanity … and humans were insane. And they fought well … so well they scared the hell out of everyone … and were naturally immune to the mind control powers of the Amplitur.

This only made the weave even more nervous about their new found allies ….

10 thoughts on “The Damned

 1. „Atunci Iisus i-a zis: Pune-ţi sabia la locul ei; căci cei ce scot sabia, de sabie vor pieri. Crezi că n-aş putea să rog pe Tatăl Meu, care Mi-ar pune de îndată la dispoziţie mai mult de douăsprezece legiuni de îngeri? Dar cum se vor împlini Scripturile, care zic că aşa trebuie să se întâmple?” Matei 26. 52-54.
  Să nu ne credem chiar miezul din dodoaşcă, zic. 🙂

 2. 27. Şi a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut; a făcut bărbat şi femeie.
  28. Şi Dumnezeu i-a binecuvântat, zicând: „Creşteţi şi vă înmulţiţi şi umpleţi pământul şi-l supuneţi; şi stăpâniţi peste peştii mării, peste păsările cerului, peste toate animalele, peste toate vietăţile ce se mişcă pe pământ şi peste tot pământul!”

  Facerea cap. 1

 3. Da, bre, da’ la bruma de engleză pe care o ştiu, parcă în text e vorba de două rase de extratereştri, nu? 😛 :)))

 4. Da, dar este o carte SF si in ea oamenii i-au pus in genunchi pe extraterestrii pentru ca sunt „masini de razboi” perfecte.

  Citeam undeva ca noi respiram cel mai toxic gaz din univers, oxigenul. D-asta nu vin extraterestrii la noi pentru ca ar muri. Ce respiram noi tine focul in viata. Suntem tari ori ba? Eu astept o confruntare cu niste zombies ca-n filme, cred ca i-as zapaci pe toti la cate filme am vazut. 😀

 5. Ca să nu mai spunem că noi suntem imuni la kryptonită, pe când Superman numai ce-o vede şi se scapă în pantaloni… Mă rog, colanţi sau cum s-or mai chema ei… :)))))

 6. @Freud: La o revizie tehnică, un anumit tip de automobil prezenta 5 cm de cablu electric în plus. Aflând acest lucru, organizaţia mondială a automobilelor a decis că automobilul trebuie să fie mai degrabă produsul unei evoluţii – desigur, imperfecte – decât creaţia unor ingineri care n-ar fi făcut în ruptul capului o asemenea greşeală…

 7. Avem un proiect comun, de pildă, la nivelul realizărilor omului. Construim o maşină, o căruţă şi un aspirator cu patru roţi, însă aceasta nu înseamnă că acestea au un strămoş comun, ci că au un constructor comun. Patru roţi conferă o stabilitate mai mare decât trei roţi, iar greutatea de deasupra este distribuită mai bine. Putem deduce că un constructor inteligent a folosit acest model cu patru picioare, în locul unui model cu trei, pentru a conferi stabilitate şi rezistenţă multor dintre vieţuitoarele create.

  La fel, folosirea a cinci extensii la mâini, aripi şi înotătoare indică un proiect bun care a fost folosit de mai multe ori. Acelaşi lucru se poate afirma şi pentru faptul că creaturile, de la câine la om, au doi ochi, două urechi şi patru membre – o dovadă a unui proiect şi funcţionalităţi bune.

  Ce este mai raţional să acceptăm – un constructor care a folosit aceleaşi tipare pentru că s-au dovedit bune, sau o selecţie naturală şi mutaţii întâmplătoare, care au produs un proiect optim după numeroase încercări şi nereuşite? Dacă acesta din urmă ar fi răspunsul, unde sunt dovezile atât de multor modele nereuşite pe care ar fi trebuit să le găsim astăzi la nivelul fosilelor, aşa cum spera Darwin? Nu s-a găsit nici o astfel de dovadă.

  Într-adevăr, atunci când nişte creaturi sunt departe una de alta pe copacul evoluţionist şi au caracteristici avansate comune, evoluţioniştii declară că aceste trăsături au evoluat separat. Care sunt însă şansele ca nişte trăsături complexe să evolueze identic, prin jocul întâmplării, de mai multe ori? Din nou, constructorul comun este o explicaţie mult mai logică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *