I ask you again, fake?

Durban 3 Protest, NYC, Sept 21

4 thoughts on “I ask you again, fake?

  1. Este foarte dificil de inteles ce sa intampla in Orientul Mijloci, insa fapt este ca partenerii regionali ai Israelului, Turcia si Egiptul, au schimbat foaia in cea ce priveste abordarea situatiei tensionate dintre evrei si palestinieni. In acest moment se reaseaza placile tectonice ale aliantelor din mediul arab/musulman, iar nici Turcia si nici Egiptul nu erau in situatia de a pierde aceasta oportunitate. Israelul pierde si in plan mediatic sustinerea americana. Un sondaj din primavara acestui an arata faptul ca doar 32% dintre americanii interesati de politica externa mai acorda spijinul lor Israelului.Ori fara sprijin american Israelul nu va putea face fata tumultului arab. Nu stiu daca este bine sau rau, am propriile mele indoieli in cea ce priveste ratiunea de a exista a acestei tari.Celebrul romancier austriac de origine evreiasca Stefan Zweig deplangea incercarile adeptilor sionisti ai lui Theodor Herzl de a fonda un stat israelian, pe considerentul ca un Israel inconjurat de arabi ar fi un perpetuu razboi. Si se pare ca nu s-a inselat deloc.

  2. Eu sunt foarte curios ce se va intampla la alegerile prezidentiale din SUA. Obama nu s-a aratat foarte interesat in a cultiva o relatie privilegiata cu Israelul decat la nivel declarativ. Exista voci care spun ca actualul presedinte va pierde alegerile chiar daca pe oponentul republican l-ar chema Mikey Mouse. Lobby-ul evreiesc din State este inca foarte puternic, insa, parerea mea este ca daca Obama va pierde alegerile acest fapt se va datora propriilor idiotenii comise in timpul mandatului sau mai ales la nivel economic. Ma uitam la showul politic al lui Jon Stewart, un apropiat al lui Obama de origine evreiasca, care abia acum incepe sa il critice pe presedinte dar doar din perspectiva deciziilor economice dezastruoase ale acestuia. Sa ne pregatim buricele degetelor, va urma un an 2012 extrem de interesant.

  3. Si cica banii nu pot cumpara orice. Uite dovada ca banii pot face sa apara o tara din neant. Motivul neoficial este tembel: Compensatie pentru pierderile avute in II RM. Daca sunt asa darnici americanii, de ce nu cedeaza jumate din ce au indienilor si alta jumatate mexicanilor? E mai bine cand tai si imparti din turta altora.

    Din moment ce SUA decade, cum ar putea Israelul sa infloreasca?

  4. Ignorand deciziile economice, cica aparatul adus la putere de Obama este cel mai corupt al tuturor timpurilor. Aia sunt pusi pe capatuiala la fel ca portocalii nostri. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *