In memoriam of Johnny Cash

Johnny Cash (n. 26 februarie 1932 – d. 12 septembrie 2003) a fost unul dintre cei mai influenți muzicieni americani ai secolului XX.

La origini, Johnny Cash provenea dintr-o familie regală scoțiană, descoperind acest lucru destul de târziu. A fost apropiat de fiecare dintre președintii Statelor Unite începând cu Richard Nixon. A devenit un foarte bun prieten al președintelui Jimmy Carter. Cash afirma că personal îi găsește pe toți fermecători!

În 1980, Cash a fost cel mai tânăr artist aparut în Country Music Hall of Fame, la vârsta de 48 de ani

A murit la mai puțin de patru luni de la moartea soției sale, pe 12 septembrie 2003, în timp ce se afla în spitalul Baptist din Nashville, Tennessee. A fost îngropat alături de soția sa, în Hendersonville Memory Gardens, lângă casa sa din Hendersonville, Tennessee. Avea 71 de ani.

În total, Cash a scris peste 1000 de piese și a lansat o mulțime de albume.

În 2004, revista Rolling Stone l-a situat pe Cash pe locul 31 în lista de 100 “cei mai buni artiști ai tuturor timpurilor”. Diversitatea muzicii lui Cash a fost evidențiată de prezența sa în trei importante genuri de Halls of Fame: The Nashville Songwriters Hall of Fame (1977), The Country Music Hall of Fame (1980), și The Rock and Roll Hall of Fame (1992).

În amintirea lui Johnny Cash a fost produs filmul biografic “Walk the Line”, premiat de către Academia Americană de Film și prezintă viața lui Johnny Cash sub interpretarea actorului Joaquin Phoenix și a actriței Reese Witherspoon în rolul lui June Carter (rol pentru care actrița a primit premiul Oscar la categoria “Cea mai bună actriță”).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *