Ce este greșit în a fi politically correct?

Feminism și egalitate între sexe? Păi bun, atunci așa să fie, egalitate până la Dumnezeu și înapoi, nu doar un atuu pentru voi, femeie.

Și începutul sfârșitului este aproape, mai ales după ce membrii Alianţei T.A.T.A au analizat trei abecedare autorizate de Ministerul Educaţiei. Ei susţin că acestea îi discriminează grav pe taţi şi deformează imaginea celor mici despre familie.

Atât frecvenţa cu care cuvintele “mamă” şi “tată” apar, cât şi contextul în care imaginea celor doi părinţi este ilustrată pun în prim-plan femeile şi îi retrogradează pe bărbaţi.

Cuvântul mamă apare în 45 de pagini ale celor trei manuale, în timp ce tată figurează doar în 13 pagini. Mai grav este faptul că pe coperta unuia dintre abecedare este înfăţişată numai o mamă care primeşte flori de la cei doi copii ai ei. În plus, aşa cum sunt concepute abecedarele de pe care învaţă copiii noştri, elevii deprind mai întâi să scrie cuvântul mama şi mult mai târziu tata.

 Bogdan Drăghici, preşedinte T.A.T.A.

Take that! You see, it actually can work both ways!

politically correct

7 thoughts on “Ce este greșit în a fi politically correct?

  1. ce asociatie cretina.

    mai, primul cuvant pe care-l spune orice copil e mama. de ce? pentru ca e sunetul de la supt tata , amamamm etc.

  2. Ce-i Ionute, tu nu ai supt san? Ar trebui sa fie funny sau nu pt tine….asta e.
    Intre copil si mama se creeaza o legatura speciala, pentru ca pruncul este obisnuit cu mirosul mamei care il alapteaza, cu mangaierile blande ale mamei si mai apoi cu contactul vizual din timpul alaptarii,

    Ori taticii numai vin din cand in cand si se joaca cu ei. Incomparabil, relatia cu mama este mai puternica, pentru ca nevoile primare ale bebelusului sunt hranirea, grija si dragostea. Ori acestea le primeste de la mama.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *