CNA critică dur „Colindul Romtelecom”

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis să trimită o scrisoare de atenţionare tuturor porturilor care au difuzat reclamele “Rom – rom – telecom” în perioada sărbătorilor.

Gelu Trandafir, membru CNA, a precizat că forul audiovizual a primit peste 30 de reclamaţii cu privire la spoturile de sărbători ale operatorului Romtelecom.

Pe mine personal mă jigneşte, eu cred că şi oamenii care mi-au spus că sunt jigniţi şi revoltaţi au dreptul să fie apăraţi. E inadmisibil să faci reclamă dintr-un text liturgic. Este vorba de un text care se foloseste în liturghia bisericii ortodoxe, în perioada sărbătorilor.

Dan Grigore, membru CNA

Deci, colindele au fost profanate de către Romtelecom, nu vorbeam prostii.

Spoturile nu se mai difuzează, s-a terminat se sezonul, dar s-ar putea ca sezonul viitor să vină altcineva cu ceva asemănător. Le vom trimite posturilor o scrisoare de atenţionare în care o să le spunem că asemenea materiale audiovizuale riscă să lezeze convingerile religioase.

Răsvan Popescu, preşedinte CNA

Cum s-au apărat reprezentanţii Romtelecom? Repetând aceleași prostii spuse și pe blogul acesta de PR-ul Romtelecom, Irina Ilie.

Colindul a fost interpretat de un cor acustic dirijat de un absolvent de teologie. Din cercetările noastre, aceste colinde nu fac parte din patrimoniul bisericesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *