Grădiniță ortodoxă în Timișoara

În Timişoara funcţionează, de mai bine de 2 ani, prima instituţie ortodoxă de învăţămant preşcolar cu program prelungit din muncipiu: Grădiniţa Troiţa.

Rezultat al unui parteneriat dintre Arhiepiscopia Timişoarei şi Asociaţia ProLogos, din Timişoara, instituţia, prin specificul şi activităţile care se desfăşoară aici, îi familiarizează pe cei mici cu învăţătura Bisericii.

Pe lângă orele de religie, copiii mai studiază, printre altele, limbile engleză şi franceză. Nu lipsesc orele de muzică, precum şi o serie de activităţi plastice şi creative. Grădiniţa organizează pentru copiii de la cele trei grupe şi o serie de activităţi extracurriculare. În zilele de sărbătoare, micuţii participă la Sfânta Liturghie. De asemenea, ei merg în pelerinaje la biserici şi mănăstiri; iar la marile praznice organizează serbări şi vizitează obiectivele culturale din Timişoara.

În cadrul instituţiei lucrează personal didactic calificat. Totodată, din echipă fac parte un preot, psiholog, logoped, medic pediatru, asistentă medicală, precum şi bucătar şi îngrijitor.

Pentru echipa grădiniţei Troiţa colaborarea cu părinţii este esenţială în realizarea unei educaţii temeinice.

Grădiniţa dispune de condiţii optime şi dotări adecvate, necesare desfăşurării în bune condiţii a procesului de învăţământ.

Arhiepiscopia Timişoarei şi Asociaţia „ProLogos” mai au în vedere şi deschiderea, în luna septembrie, a unei şcoli ortodoxe pentru ciclul primar, cu program after-school.

Pentru toţi cei care doresc să afle mai multe detalii despre Grădiniţa Ortodoxă „Troiţa” din Timişoara, sau vor să acorde un sprijin acesteia, pot accesa pagina web a instituţiei http://www.gradinitatroita.ro/

7 thoughts on “Grădiniță ortodoxă în Timișoara

 1. Meeeh educatie religioasa la copii. Io nu-s de acord, in principiu problema mea e discernamantul, si anume ca eu il vad crestin pe ala credincios, interesat el ca adult in religie, si nu dam nota 10 la scoala daca spuneti crezul. Sper sa nu le induca ideile clasice de femeia sta acasa la gatit si barbatul la munca, caci ar putea functiona si invers de la natura si ca nu-i cheama-n excursii cu noaptea-n cap la slujba in biserica.

  Dar in rest pare destul de bine organizata si faptul ca e mica, cu un numar de elevi mici, permite sa fie ingrijiti mai atenti.

  O observatie ar fi toaleta, care ar fi trebuit sa fie mai mare si cu pereti despartitori, falsi, de plastic sau rigips, ca nu cred ca-i lasa si pe baieti si pe fete in acelasi timp inauntru.

 2. Nu-ti place, nu te du. Nu cred ca sunt copiii sau parintii fortati sa-i duca acolo. De scolile si liceele catolice din SUA ai auzit?

  Si mie nu-mi plac multe, dar e o tara libera (inca), De exemplu eu nu-s ok cu scolile militare de unde ies prostii aia care se numesc jandarmi.

  De ce este gresit ca femeia sa stea in bucatrie. Prietene, nu fi dobitoc (a se intelege indobitocit de catre cei din vest). Ce vezi tu in lumea „moderna” e o boala sociala si morala. Esti manipulat si jucat pe degete. Nu vezi ca normalul ti se pare anormal? Ti-au dat peste cap setul de valori morale firesti.

  Asculta asta pana la cap ca nu mori:

 3. Minunat! Imi pare rau dar de data asta tind mai mult spre punctul de vedere al freudianului nostru prieten. Si ce se invata la gradinita? Cum se vopsesc ouale de Paste? Sau ca se impodobeste bradul de Craciun? Daca se invata astfel de „basme” adanc inradacinate in mintea oamenilor care nu stiu sa isi puna niciodata intrebari, atunci este de rau. Inseamna ca aceste invataminte religioase de fapt nu au nimic de-a face cu Biblia si invatamintele lui Iisus, cu mai mult cu mostenirile pagane si cu legendele religioase (care iarasi nu sunt mentionate nicaieri in Biblie si nimeni nu stie cine le-a inventat insa majoritatea le urmeaza orbeste).

  Copiii cu siguranta n-ar trebui sa fie invatati sa se inchine la icoane, iar credinta in Dumnezeu li s-ar iconula de mici daca li s-ar povesti Biblia pe intelesul lor. De ex: pildele pe intelesul celor mici, facerea pe intelesul celor mici, faptul ca Iisus iubea copiii, sa se inchine la masa, la culcare etc etc. Daca sunt indobitociti de mici cu alt fel de ritualuri nu este bine deloc. In rest, este bine ca cineva are grija de ei, insa iarasi, cu ce cost?

 4. Reiau, nimeni nu a obligat parintii sa-si duca plozii acolo. Mai mult, nu esti un institut teologic, sa nu uitam ca programa si planificarea anului scolar este cea aprobata de Ministerul educatiei. Adica fac aceleasi lucruri pe care le fac copiii de la oricare alta gradinita publica sau privata, plus religie.

 5. Mariano te-ai lasat de blog? Plod ie intradevar peiorativ dar nu a fost mereu asa, este un imprumut din slavona. Copil e mai foarte vechi, din albaneza, de pe vremea dacilor probabil ca in dex scrie ca-i ‘autohton’. Probabil a devinit peiorativ cand copilul romanilor mergea la vecinii rusi, si se duceau rusii suparati la parintii romanilor ca le-a spart ceva copilul lor, cu adresare de tipul ‘plodul dvs’ etc. 😆

  Ionute io n-am ceva prin moderare?

  Dan Puric e un idiot. Sunt curios oare de ce s-a divortat. Semn ca-l plac femeile.

 6. Ii rog pe eretici ( a se citi sectanti ) sa isi vada de problemele lor si sa ne lase in pace pe cei drept-credinciosi, cei care urmam invataturile Mantuitorului si ale Sfintilor Apostoli si sa ne crestem copiii cum credem de cuviinta.Domnul sa ca lumineze!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *