Profesorul Andreas Orphanides este Doctor Honoris Causa al Universităţii ‘Ovidius’ din Constanţa

Vineri, profesorul universitar dr. Andreas Orphanides, rector al Universităţii Europene din Cipru şi preşedinte al Asociaţiei Europene a Instituţiilor de Învăţământ Superior (EURASHE), este Doctor Honoris Causa al Universităţii ‘Ovidius’ din Constanţa.

Ceremonia a avut loc în sala senatului universităţii, iar titlul a fost decernat de IPS Teodosie Petrescu, Arhiepiscopul Tomisului şi decan al Facultăţii de Teologie, care a reliefat că prin acordarea titlului de Doctor Honoris Causa unei personalităţi universitar-academice de o asemenea anvergură, cu o largă recunoaştere internaţională, se afirmă atât imaginea, cât şi prestigiul Universităţii ‘Ovidius’ din Constanţa.

Profesorul Andreas Orphanides predă istoria Antichităţii, arheologia, muzica bizantină şi studii clasice nu numai la universităţile din ţara sa, ci şi în străinătate, precum: Universitatea Albany din New York, Şcoala Greacă a Bisericii ortodoxe greceşti ‘Sfânta Sofia’ din New York, Şcoala ‘Theoritikon’ din Atena (Grecia), Şcoala Greacă a Bisericii Elene din Lowell (SUA) etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *