The Girl with the Dragon Tattoo (2011)

Un film lung. 158 min, cap – coadă. Bine, nu-i rău, dar nici atât de bun pe cât zice IMDB. Violent și rece, cu Mara Rooney în pielea unui personaj atipic, dar care seduce și 007 mai actor decât credeam. 

Chiar de filmul recuperează cu greu bugetul de 90 de milioane de dolari în box office, producătorii au și anunțat parte a doua a seriei.

Care serie? Este vorba de trilogia „Millennium” a autorului Stieg Larsson. „The Girl with the Dragon Tattoo” este primul volum, al cărui titlul original este „Men who hate women”. Celor de la Hollywood nu li s-a părut destul de „wow”, așa că l-au schimbat.

„Millennium” trebuia să fie o serie formată din 10 cărţi. Sunt doar 3 pentru că Stieg Larsson a murit din cauza unui infarct după ce le-a predat editurii, spre publicare, primele trei manuscrise.

Mi s-a părut interesant să aflu că acţiunea din trilogie are la bază evenimente, oameni şi locuri reale pe care Larsson le documenta zi de zi.

To prepare for the role of Lisbeth Salander, actress Rooney Mara had her eyebrows bleached, her hair chopped, and her lip, brow, nose, and nipple pierced – all in one “very intense” day.

4 thoughts on “The Girl with the Dragon Tattoo (2011)

  1. Nu, el era ceva jurnalist de profesie. Cand a murit au dat peste manuscrise printre posesiile lui.

    Cartile sunt misto, le-am citit pe toate trei.

  2. Vai de mine ce carti vinde gsp :lol:. Am si filmele, alea suedeze, dvd orig.

    Pai e si normal plasarea de produse, ca trebuie sa plateasca cineva facturile studioului. Asta se face cam de cand e hollywood. Cum crezi ca s-au popularizat tigarile, aparatele de ras, floricele si restul?

    ps: foarte amuzant e faptul ca cartea-i scrisa de un barbat, dar i se face o reclama cu poze de femei si cu titlul barbati care urasc femei sau femeia care se joaca cu focul, semn ca e clar catre care public sunt orientate 😀 😐

  3. Macar asa sa scoata bani ca filmul de unu singur n-a prea reusit. Si sa stii ca GSP mereu a iesit cu niste carti bune si cu muzica decenta. Tot cu ei si-au lasansat Parazitii, BUG Mafia & co albume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *