Bilanț 2011 al Arhiepiscopiei Tomisului

Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Tomisului, condusă de către Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Teodosie, a făcut bilanțul anului 2011.

Întrunirea de la sfârșitul săptămânii trecute a debutat cu lucrările membrilor pe comisii, după care raportorii au prezentat situația departamentelor Arhiepiscopiei. Dintre activitățile cele mai importante trebuie enumerate cele cu caracter social, cultural și administrativ.

Astfel, Arhiepiscopia Tomisului s-a implicat în peste 4.000 de cazuri sociale sub diverse forme: ajutorarea cu hrană a diferitelor persoane aflate în situație de risc, acordarea de burse sociale destinate tinerilor pentru a-și continua studiile, donații, ajutor medical de specialitate etc.

Activitatile culturale din 2011, organizate de către Arhiepiscopia Tomisului au debutat, potrivit hotărârii Sfantului Sinod, sub semnul „Anului omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii”, continuând cu o serie de conferințe și simpozioane tematice. S-au desfășurat două evenimente de marcă: sesiunea Științifică de Toamna 2011 „Știința și Religie” și Congresul Național de Teologie.

Sedința a fost închisă de IPS Teodosie care a mulțumit fiecarui membru al Adunării Eparhiale, consilierilor și secretarului Arhiepiscopiei pentru efortul depus în anul 2011 și a prezentat câteva dintre obiectivele anului 2012:

1. Implicarea și mai mare a Arhiepiscopiei în acțiuni sociale, prin construirea și darea în folosință a unor noi cantine sociale

2. Preocuparea permanentă față de programele cu caracter educațional adresate tinerilor

3. Implementarea unui proiect destinat unei grădinițe after school

4. Realizarea unui Institut Cultural la Constanța

5. Materializarea unor noi proiecte culturale și intrarea în normalitate din punct de vedere financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *