Despre Luther, reformă, neo-protestanți, sectanți, catolici, ortodocși, masoni, adventiști, penticostali, iehoviști, baptiști, metodiști, protestanți, neo-cocalari și mulți alții

mihailAndrei’s Blog 20.02.2012 08:48

Luther e interesant doar ca personaj istoric, ca teolog a fost neinspirat. A fost patetic, auzi la el sa puna „solele” contra celor sapte Sinoade Ecumenice.

Majoritatea imitatorilor lui Luther sufla in dosul evreilor, fiind stiut faptul ca personajul cu pricina a fost un veritabil El Lider Maximo al vremurilor sale in materie de antisemitism.

Astazi e planeta plina de neo-protestanti care-si revendica direct sau indirect originea in “reforma” lui Luther.

Din falsa reforma luterana si-au extras ideile aproape toate sectele ce paraziteaza astazi Crestinismul.

MOD 20.02.2012 13:32
Raspunde

@mihailAndrei’s Blog
Esti foarte prost si ignorant (pare un pleonasm in ziua de azi cand spui cuvintele astea doua) cand insulti alti oameni care nu ti’au facut nimic sau poate ti’au spus adevarul in fata si ii urasti de moarte, mai bine scapa de ortodoxism si catolicism, singurele relicve ale societatii din ziua de azi care inca mai exista si trebuie sa scapam de ele, cultele neoprotestante au aparut din interiorul marilor culte din acea vreme asa ca ce spui tu straine e doar apa la moara!
Studiaza mai atent cine sunt acei oameni si ce fel de oameni, nu CEI PE CARE TE INVATA PE TINE LA „BISERICUTZA” LUI CUCU sa urasti pe aproapele tau doar pt. ca a descoperit adevarul biblic CI NU omiterile care vi se spun de catre popi (cei mai mari sarlatani).
Esti ratacit rau de tot, mai citeste o carte de cultura nu manualul de religie din generala al prostilor de popi care mananca rahat cu nemiluita.

mihailAndrei’s Blog 20.02.2012 14:23
Raspunde

@MOD

Doar un bleg sau cineva rau intentionat se poate inrola la sectanti!

Astia au un secol de cand s-au scurs pe pamant din latrina iadului. In principiu e suficienta doar istoria pentru a le strica jucaria.

Neo-protestantismul nici macar protestantism nu e, sectarii l-au „reformat „pana si pe Luther.

Martin Luther a incercat sa comunice cu Biserica Ortodoxa insa doctrina lui a fost rejectata de catre Patriarhul Constantinopolului de pe vremea aceea .
Exista chiar un proiect Wittenberg care include toate lucrarile majore ale Luheranismului, scrise atat de Luther cat si de colaboratorii lui apropiati (Melanchton, etc).

Pe voi neoprotestantii, nici macar Luther nu va suferea. Printre primele miscari neoprotestante se numara cea a anabaptistilor.In 1533, trupele protestante au pedepsit exemplar pe neoprotestanti.

Orasul Munster a fost deparazitat de paduchii anabaptisti. Toti neoprotestantii prinsi au fost masacrati.

Hai, ia-ti sania si zbugheste-o la joaca cu Nutzi White, Parham, Branham si alti neo-cocalari.

mihailAndrei’s Blog 20.02.2012 14:28
Raspunde

In baza principiului de „reforma” se exagereaza totul.

Adventistii au gasit chestia cu sabatul si mileniul, penticostalii au zis ca e cool cinzecimea hop si ei, iehovistii au gasit interesant sa faca sediul al regatului lui iehova in Brooklyn, baptistii racnesc ceva cu preotia universala etc.

Nu exista „reforma” , exista decat borhot eretic pentru Parham, Ellen G White sau alti guru sectari, iar ceilalti preiau ce zic aia.

PS:Specific voua e inexistenta autoritatii ecleziastice, cum comenteaza vreun stab sectar, imediat apare riscul spargerii “bisericii”.

Unde mai pui ca se face confuzie intre concertele rock si evanghelizare .Exemplul lui Luther e folosit de orice bezmetic, in numele libertatii, astazi oricine poate sa-si faca “biserica”.

Toti inventatorii de secte asa zis crestine copiaza si adapteaza ideile lui Luther, totul in duh “umanist”.

Mesianic 20.02.2012 16:57
Raspunde

Distinse domnule Mihai Andrei,
Aparent, sunteţi un om informat şi un redutabil polemist. Sunt convins rspunsul pe care v-aş ruga să mi-l daţi va arăta că aveţi şi obiectivitate în ceea ce priveşte analiza surselor şi cumpănita înţelegere a mecanismelor şi resorturilor interioare ale unei religii sau alta, în raporturile sale cu societatea.
… O eventuală abordare weberiană ar putea spune că România (şi ţările ortodoxe, în general) este în haznaua imorală în care a fost totdeauna din cauza religiei sale permisive, că ţările catolice ar sta mai bine datorită religiei lor şi că ţările protestante (Germania fiind, totuşi, printre ele) au nişte standarde viaţă, de cultură materială şi civilizaţie ridicate tocmai datorită religiilor lor.
…Eu nu sunt foarte convins de justeţea unei asemenea analize… Vreţi, totuşi, să-mi spuneţi cum vedeţi dvs. relaţiile dintre o religie, (i)moralitatea celor care afirmă că o practică şi societatea edificată de aceştia?…
Dacă întrebarea mea vi se pare tendenţioasă…doar vi se pare… Nu sunt înregimentat din pdv religios: nici creştin tradiţionalist, nici (neo-)protestant, nici măcar sectant… Deci, spre deosebire de dvs., nu apăr nici o comunitate religioasă, fie ea biserică, cult, confesiune sau sectă…
Cu consideraţie, M.

mihailAndrei’s Blog 20.02.2012 18:29
Raspunde

Asociezi avansul economic cu protestantismul inducand stupida idee precum ca e o recompensa oarecum “divina” in faptul ca, vezi Doamne, tarile protestante sunt mai cu mot decat cele ortodoxe.

Cum au castigat averea tarile vestice?
Nu au fost puteri coloniale?:)))

Sa nu uitam ca baptistii ,metodistii si catolicii au facut cel mai mare genocid din istorie. Au exterminat 100 de milioanea de ameroindieni.
Ma intreb oare de ce nu le-au propovaduit evanghelia???:)))

Americanii de acum sunt urmasii invadatorilor, aia de vindeau “apa de foc” si le luau pamanturile bagandu-i in “rezervatii”.
Se estimeaza ca in momentul debarcarii lui Columb pe coasta Cubei, in 1492, in America de Nord traiau circa 100 mil.de amerindieni.
Ultimul recensamant arata ca, in prezent, numarul acestora se ridica la maxim 2,7 milioane.

Principiul de baza al politicii guvernamentale a fost purificarea etnica. Indienii au ajuns sa fie tratati precum animalele , inchisi in rezervatii.
Desigur, spiritul lor liber a nascut si episoade glorioase, cum sunt revoltele conduse de Sitting Bull sau Geronimo .

Holocaustul amero-indian este cel mai mare genocid din istorie, însă nimeni nu pare dispus să vorbească despre el, în acest Holocaust, întins pe o perioadă de câteva secole, au fost omorăte în jur de 100 de milioane de oameni.

Chiar George Washington avea să îi asemene mai târziu pe băştinaşi cu nişte lupi. Imediat ce au fost înfiinţate primele colonii, acestea au făcut oficială şi legală exterminarea oferind până şi recompense pentru uciderea pieilor-roşii.

Deci ,cine zice ca’i virgina la lucreaza in bordel?:)))

mihailAndrei’s Blog 20.02.2012 18:35
Raspunde

Cine bombarda Serbia ortodoxa in Saptamana Mare?

Nu cumva baptistul Clinton a ordonat masacrul?

Ce citate biblice au invocat neoprotestantii cand au luptat cu arma in mana pentru independenta Americii si in cele doua razboaie mondiale?

Ce citat biblic a invocat masonul Harry S.Truman cand a ordonat detonarea bombelor atomice peste Hiroshima si Nagasaki?

Hai sa procedam invers, hai sa bombardeze ortodocsii America sau vestul Europei, sa vedem ce citate biblice sunt invocate.

Sa aduci osanale Unchiului Sam ca te-a rezolvat bombardand Libia.

Acum poti sa dormi linistit, o sa ai “gas” la pompa la pret scazut ca sa te dai cu camionul pe soselele Americii.

Uite ce fac “fratii” tai, priveste si taci, nu ne mai ameninta voalat cu nu stiu ce legi:

http://www.kosovoliberationarmy.com/

Invata-i pe conationalii tai sa nu mai foloseasca bata.

Vezi sectiunea NATO War Crimes.
Ai uitat ca baptistul Clinton s-a facut frate cu ticalosii din KLA, traficanti de organe prelevate de la fratii nostrii din Serbia Ortodoxa?

Scuteste-ne de discursuri pacifiste, pace cu dracul nu se face.

Bill Gates 20.02.2012 20:39
Raspunde

@mihailAndrei’s Blog
Nu prea ai inteles ce a vrut sa zica Weber cu etica protestanta…Acesta vrut sa spuna doar atat: ca protestantismul a adus, prin luarea in serios in vremea Reformei a Bibliei, la o puternica revolutie in plan etic in toata Europa de Nord…Ca aceasta etica a muncii, combinata cu ideea protestanta de ‘vocatie’ ( la care ne-a chemat Dumnezeu, manifestata in orice indeletnicire – oricat de aparent profana), a dus si la dezvoltarea economica a tarilor respective….Nimeni nu neaga faptul ca tarile rasaritene nu au avut aceleasi sanse ca si cele vestice: ideea lui Weber este mai simpla: chiar daca compari tarile bogate sud-vestice cu cele bogate nord-vestice, poti vedea o diferenta: cele protestante din Nord, imediat dupa reforma, vor deveni mai bogate si mai prospere decat cele din sud, catolice….Si ambele par sa fi pornit in competitia economica cu aceleasi sanse…Sigur, aceasta este dinamica in tarile Europei….Avem si in Asia tari care au devenit bogate odata cu industrializarea – vezi Japonia – dar probabil din alte motive…
Clinton a fost, desigur, baptist – dar nicidecum unul conservator, ci unul absolut liberal…Nu este deloc clar ca simplul nume ‘baptist’ insemna ceva pentru el, la modul serios….Daca ar fi asa, ar trebui sa invinuesti si pe Constantinescu sau Basescu pentru orice lucru prost l-a facut in virtutea faptului ca ar fi fost ortodocsi….cand nu e deloc evident ca au fost foarte dusi pe la biserica….cel putin Basescu…
De exemplu, Turcanu, marele tortionar de la Pitesti a fost ortodox…initial a fost legionar, daca nu ma insel….Poti sa-i imputezi de aici ortodoxiei toate crimele pe care el le-a facut? Sau lui Stalin – care a fost o vreme seminarist ortodox…si a ajuns mai tarziu probabil cel mai mare criminal al omenirii…Daca Truman a fost mason, nu vad ce legatura are asta cu protestantismul – nu a fost si Sadoveanu mason, si era ortodox?

One thought on “Despre Luther, reformă, neo-protestanți, sectanți, catolici, ortodocși, masoni, adventiști, penticostali, iehoviști, baptiști, metodiști, protestanți, neo-cocalari și mulți alții

  1. domnule bill gates dumneavostra vorbiti de cultura calvinista nu de adevarul crestin ‘andrei spune lucrurilor pe nume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *