Vacanță

Nu ca i-ar pasa cuiva, dar n-am mai scris in ultima perioada pentru ca sunt plecat. La munte. De luni poate o sa fiu ceva mai harnic pentru că subiecte s-ar găsi. Spre exemplu, Primul Ministru al Israelului, Benjamin Netanyahu, a spus ca singura tara din Orientul Mijlociu unde crestinii sunt liberi sa isi practice credinta lor este Israelul. Declaratia a fost facuta la Conferinta organizatiei Christians United for Israel – CUFI. la Ierusalim. Deh, ce nu fac evreii pentru americani cand vor sa inceapa un razboi si au nevoie de bombele lor.

Sau ca arheologii bulgari au descoperit un sit istoric care se pretinde a fi cea mai veche manastire din Europa. Este vorba de Manastirea Sfantul Atanasie, care a fost intemeiată in 344 de catre Sfantul Atanasie insusi. Cel putin asa zic ei. Pana acum Manastirea Candida Casa, fondata in 371 in Galloway, Scotia, era cea mai veche manastire descoperita pe batranul continent, urmata de Manastirea Sfantului Martin din Pirineii Orientali, Franta – 373.

Ma rog, ar mai fi vreo cateva stiri, dar cum am zis, poate de luni. Nu am laptop aici si sunt prea puturos pentru a tasta un text amplu de pe telefon.

3 thoughts on “Vacanță

  1. Gata nu mai esti cadru didactic?

    Ba se poate in Liban unde constitutia prevede ca presedintele trebuie sa fie crestin, care-i in Orient. Ar mai merge Iordan cu crestini care apartin de Ierusalim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *