O cercetare sociologică a analizat credinţa în Dumnezeu a oamenilor din mai multe ţări

Centrul Naţional de Cercetare a Opiniilor (National Opinion Research Center– NORC) din cadrul universităţii, a cercetat mai multe sondaje din 1991, 1998 şi 2008. S-a demonstată că oamenii în vârstă cred mai mult în Dumnezeu, astfel peste 43% dintre cei de peste 68 de ani au spus că sunt siguri că Dumnezeu există. De cealaltă parte, doar 23 % dintre respondenţii de sub 27 de ani spun că sunt încrezători în existenţa Creatorului.

Credinţa în Dumnezeu este direct legată de conştiinţa mortalităţii aşa că o dată cu vârsta creşte şi încrederea în Dumnezeu.

Unele ţări au pierdut credincioşi, însă altele – printre care Rusia, Israel şi Slovenia – au raportat o creştere netă a credincioşilor.

Europa rămâne cu niveluri scăzute de credinţă faţă de alte regiuni, spre exemplu Filipine cu 83% dintre oameni credincioşi. În Germania de Est, doar 7,8% dintre oameni declară că cred în Dumnezeu.

Cea mai mică rată de credinţă este în Japonia, unde doar 4,3% dintre oameni cred în Dumnezeu.

Statele Unite rămân o naţiune foarte credincioasă, cu 60,6% dintre oameni raportând credinţa fermă în Dumnezeu. Când a fost vorba despre credinţa într-un Dumnezeu personal, 67,5% dintre americani au afirmat acest lucru.

Cea mai îngrijorătoare rată de ateism între tineri este în Germania de Est, unde 0% dintre tinerii sub 27 de ani au declarat că cred în Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *