Jurământul pe Biblie al lui Obama

Parcă fără legătură cu ce ziceam mai devreme, când preşedintele Statelor Unite a rostit jurământul de credinţă pentru cel de-al doilea mandat prezidenţial, el a menţionat o frază care nu este menţionată în Constituţie: „Aşa să mă ajute Dumnezeu!”.

Fraza a fost folosită în curţile federale din 1789 în America, iar preşedintele Chester Arthur a folosit-o în jurământul său prezidenţial în 1881. De atunci fiecare preşedinte a rostit această frază până acum.

Organizaţiile ateiste din Statele Unite s-au oripilat încă o dată de aceste cuvinte şi au cerut interzicerea lor în jurământul prezidenţial.

Obama a folosit pentru jurământ aceeaşi Biblie pe care a pus mâna Abraham Lincoln în 1861. De asemenea, el a jurat şi pe Biblia care i-a aparţinut lui Martin Luther King Jr., şi pe care acesta o purta peste tot în călătoriile sale.

Spre deosebire de speech-ul lui George Washington care a sosit în sunetul clopotelor şi a jurat în faţa Dumnezeului Atotputernic, cerând binecuvântarea Lui, Obama a schimbat registrul chemând pe toţi americanii la armonie: creştini, musulmani, iudei, hinduşi şi necredincioşi.

Şi ceea ce este trist şi ironic deopotrivă, este faptul că Obama, care susţine căsătoriile şi adopţiile homosexualilor, jură pe Cartea în care aceştia au fost arşi cu foc de Dumnezeu, pentru necurăţia lor şi a celor care îi promovează. Oare un termometru fin ar putea măsura temperatura mânii puse pe Biblie în timpul jurământului?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *