Harry Potter s-a convertit la ortodoxie

O nouă piesă, scrisă de un preot ortodox rus, îl descrie pe Harry Potter ca descoperind ortodoxia și botezându-se, mai apoi luptându-se cu Voldemort, fiind ajutat chiar de Sfântul Ciprian (un sfânt ortodox, fost vrăjitor, convertit la creștinism. Credincioșii ortodocși mărturisesc frecvent că sunt ajutați de Dumnezeu, prin intermediul rugăciunilor către Sfântul Ciprian, să scape de efectul vrăjilor, al duhurilor rele etc).

Câteva scene din noua viziune:

Harry Potter se grăbește să-l vadă pe Dumbledore, care îl învață să îl găsească pe „Cel Care a creat totul”, Acesta fiind singura putere care îl poate opri pe Voldemort …

Harry este, apoi, teleportat într-o biserică ortodoxă, unde află că părinții săi se botezaseră ortodox, chiar înainte ca ei să moară.

Ulterior, el se îndreaptă spre Ierusalim, pentru a vedea cum vine Lumina Sfânta, alături de noii săi prieteni – Anastas și Agniya, doi frați ortodocși pe care îi întâlnește de-a lungul drumului.

Întâlnirea finală, cu Voldemort, are loc chiar în Țara Sfântă, dar cu ajutorul Sfântului Ciprian, sfântul său apărator, Harry îl învinge pe dușmanul său.

Tratarea magiei, în filmul original Harry Potter, a fost întâmpinată cu scepticism de mulți creștini, atât din interiorul cât și din afara Ortodoxiei.

4 thoughts on “Harry Potter s-a convertit la ortodoxie

  1. Harry Potter e marca inregistrata de JK Rowling, asa ca daca rusnacul nu a platit drepturi de autor, il asteapta un lung proces 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *