Un deputat PDL nu mai vrea să fie român

Deputatul PDL Costică Canacheu a depus în Parlament un proiect de lege prin care cere, ca aromânii, cunoscuţi popular ca machedoni, etnie din care face parte, să fie recunoscuţi ca minoritate etnică, la fel ca ungurii, romii sau nemţii, scrie Libertatea.

Pedelistul spune că ţara noastră încalcă dreptul la identitate al aromânilor, iar statul nostru nu le respectă drepturile. Un alt aromân din Parlament, mult mai celebrul Gigi Becali, se opune iniţiativei, spunând că el vrea să fie român.

„Domnul Canacheu s-a prins că de la Uniunea Europeană vin bani frumoşi pentru minorităţile naţionale, iar pe viitor probabil şi-a pus în cap să devină deputat al aromâniilor, adică să fie cea de a 19 minoritate etnică în Parlament. Este o prostie ce doreşte colegul nostru, atâta timp cât, nume mari ca Ion Luca Caragiale, Toma Caragiu sau Ion Caramitru nu au spus niciodată că ar dori să fie declaraţi minoritari în România”, spune preşedintele Comisiei pentru românii de pretutindeni, Eugen Tomac, citat de Libertatea.

Surse din cadrul PDL au declarat pentru pesusrse.ro că deputatul PDL are un alt ţel – „Înfiinţează etnia şi apoi candidează din partea ei în Parlamentul României şi cu doar câteva sute de voturi se alege deputat.”, a spus unul din vicepreşedinţii PDL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *