Una-două despre numărul de telefoane vândute

Nu-mi place să mă uit la un grafic pentru că nu spune nimic concret. Toate, dar toate pe care le-am văzut, cosmetizează adevărul. Unele seci, serioase, se găsesc foarte greu pentru că nu prea se fac. Tot ce există pe piață sunt comandate, deci plătite ca să-și verifice situația. Unii compară merele, alții perele, numai să arate ei mai bine.

Ce-i clar este că Android ocupă primul loc. Pe doi, deși de cele mai multe ori e băgat tot în primul loc, sunt AOSP (ex: Amazon Kindle care e la bază un Android, dar cu Bing și alte alea; Nokia Normandy & co).

Și ajungem la partea interesantă. iOS a vândut 51 mil de unități în ultimul semestru, adică cam cât a vândut Windows Phone în tot 2013. Teoretic n-ar fi rău. Adică, să începi de la zero cu un sistem de operare nou și în 2 ani să ai 25% din cât are Apple, e impresionant, doar că nu. Ei vând 51 mil de dispozitive la o medie de 600$/buc. Nokia la 100$/buc și dintr-o dată diferența este imensă între locul 2 și 3.

La fel de sigur, mai mică este diferența între 1 și 2 pentru că telefoanele/tabletele cu Android cred eu că au o medie a prețului sub 100$/buc.

Asta legat de profit că toate caută să facă bani și nu să populeze planeta cu dispozitivele lor.

În altă ordine de idei, Symbian a murit, iar BlackBerry nu prinde ghioceii și cam atât.

Smartphone_Market_Share_Q4_2013

One thought on “Una-două despre numărul de telefoane vândute

  1. Statistica e statistica, graficele sunt grafice si fiecare le interpreteaza cum vrea.
    Daca as vrea sa laud Windows Phone as zice ca, fata de anul trecut, a crescut cu 104%. Problema e ca aceasta crestere e de cateva milioane de unitati.

    Daca as vrea sa laud Android, as zice ca, fata de anul trecut, a vandut cu cateva sute de milioane de unitati mai mult. Problema e ca in aceste sute de milioane de unitati intra si stick-urle gen Chromecast, care costa 30 de dolari. Pe viitor o sa intre si Smart TV-urile cu Android, masinile care o sa aiba la bord Android, frigiderele cu Android, GPS-urile cu Android etc.

    Pana la urma ce conteaza este faptul ca Android, fata de celelalte sisteme, va avea marele avantaj ca va fi intalnit peste tot. O sa fie atat de raspandit incat, dupa ce o sa-l ai pe telefon, tableta, TV, in masina, la scoala etc, o sa-ti fie greu sa mai treci pe altceva.

    Bine, nici celelalte n-o sa dispara, asa cum la browsere Oprea si Safari rezista bine-mersi cu o cota de sub 10%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *