Aplicația ING Home’Bank pentru Windows Phone!?

Update: A apărut și poate fi descărcată de aici!

Dacă deții un smartphone cu iOS sau Android, ING România îți pune la dispoziție o aplicație cu care

poti lua Internet Banking-ul cu tine peste tot. Iti verifici conturile, faci transferuri in lei, scanzezi si platesti facturile la utilitati sau localizezi cel mai apropiat Office ING

 

, dar dacă ai un telefon cu Windows Phone, ei bine, ghinion.

Și în primă fază te gândești că este normal să nu existe, că poate nu-s așa mulți posesori de Windows Phone să merite investiția de a dezvolta o aplicație nouă, dar nu-i așa. Chiar nu. În Windows Phone Store vei găsi aplicația pentru ING Bank of Canada, ING Bankieren (Olanda), ING Direct Italia și cine știe alte câte.

 

Apoi, te gândești că poate nu-s în România atât de mulți posesori de Nokia Lumia cum sunt în țările unde au deja aplicația. Și din nou, greșit.

Kostas Loukas, General Manager al Microsoft România, a declarat că în viitorul apropiat platforma Windows Phone va depăşi şi în România o cotă de piaţă de 10%. Sistemul de operare va urma astfel trendul din zonă. În regiunea Central Est-Europeană (CEE), Windows Phone este al doilea cel mai popular sistem de operare, după Android, cu o cotă de piaţă de 7,8%. Statul din regiunea CEE în care WP are cea mai mare cotă de piaţă este Polonia, cu 18%. Platforma înregistrează cote de piaţă în jur de 10% în Rusia, Ucraina, Grecia şi Ungaria.

 

Așa că le-am scris un e-mail întrebându-i dacă va fi dezvoltată aplicația, că ce altceva era să fac?

ing mail

Deci, nimic, dar măcar le-am zis că existăm și dacă ar fi mai mulți clienți ING BANK care le-ar scrie, poate atunci ar grăbi lucrurile … sunt optimist … adică s-ar apuca să o facă. Știu că nu-i ușor și că trebuie să fie compatibilă atât cu Windows Phone 7.x cât și cu 8, dar dacă au reușit în alte țări, de ce nu și la noi?

13 thoughts on “Aplicația ING Home’Bank pentru Windows Phone!?

  1. Sper să o facă și pentru ferestre… Nu de alta, dar e utilă rău… m-a scot de câteva ori din niște momente de panică 🙂

  2. asta ma gandeam si eu. sa renunta la jucaria aia a lor pt a verifica contul de la pc cand as avea acces mereu si f simplu de pe telefon 🙂

  3. Unde ai gasit informatia ca ING va lasa o aplicatie pentru Windows Phone ca eu am tot cautat si nimic!?

  4. Da, şi mie mi-au transmis că în iunie se va lansa aplicaţia pentru WP. Informaţie aflată chiar de la standul ING, prezent la conferinţa DevTalks. Asta după ce le-am bătut obrazul pe tema asta. Însă tocmai verificai şi, în continuare, nimic.

  5. E unicul motiv pt care o sa mi schimb telefonul cu unul pe IOS sau Android. Chiar as vrea aplicatia homebank.

  6. M-am lasat pagubas si mi-am dat seama ca oricum nu mi-ar folosi atat de mult. Si asa am acces la laptop mai toata ziua, iar chestia cu alerta prin SMS e ok ca ma anunta cand intra sau se retrag bani din cont si suma ramasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *