Cică dezbatere … ain’t that cute? BUT IT’S WRONG!

nye_ham_debateDupă ce am urmărit dezbaterea dintre Bill Nye și Ken Ham mi-am pus o singură întrebare: Asta e tot ce poate oferi America?

Adică două, pentru că imediat m-am întrebat unde-i Dan Puric. El mai lipsea ca circul să fie circ.

Adică, pe bune, aștia sunt marii lor gânditori? Un creștin ce își pune piedică singur pentru că nu-și cunoaște binișor propria credință (nu zic bine, că era sub nivelul unui adolescent de liceu de la noi) și un ateu om de știință ce încerca să fie amuzant că doar era la un stand up sau ceva.

Prostiile debitate de amândoi mi-ar lua 35 – 40 min să le pun la punct în scris aici, dar la ce folos?

Unele lucruri le-am mai scris …

1. Suntem în anul 7519 de la crearea lumii! – cu un mic amendament, numărarea a început odată cu Adam, iar el nu a fost creat în prima „zi” (în ghilimele pentru că ziua creației nu are 24h cum zice Ham în dezbatere și e logic când știm că astrele după care măsuram noi acum timpul au apărut abia în ziua a 3 a a creației)

2. Cum nu e știință în Biblie? – doar câteva versete din Biblie care explică lumea în care trăim, doar că cineva trebuia să citească și să bage la cap. Și mai sunt multe altele: Ecclesiast 1:5 ~ Soarele rasare, apune si alearga spre locul de unde rasare din nou.

3. Unde se afla Gradina Edenului? – că tot zic unii că primii oameni au apărut fie în Aflica, ori Orient.

4. Dinozauri, balauri sau dragoni? – uite că sunt prezenți dinozaurii în Biblie

5. Zece greşeli ale lui Darwin – Darwin este sărbătorit nu doar pentru contribuţiile sale ştiinţifice, ci şi pentru că teoria sa a devenit o adevărată religie pentru ateişti.

6. Evoluționism și creaționism – în cele 45 commenturi de sub postare e o dezbatere mai interesantă decât în cele +2h avute de cei doi.

7. Respectul față de lumea creată – ecologie creștină

2 thoughts on “Cică dezbatere … ain’t that cute? BUT IT’S WRONG!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *