Cât de profitabilă este o eoliană?

Ce poate fi mai frumos decât să deții o eoliană și să te uiți la ea cum stă în bătaia vântului? Asta pentru că știi că produce bani pentru tine în tot timpul ăsta.

Să fi avut 2 – 3 și cred că-mi plasam un șezlong între ele. Asta aș fi făcut toată ziua, le-aș fi admirat.

4 thoughts on “Cât de profitabilă este o eoliană?

 1. Stii de ce e profitabila o eoliana? Pentru ca pentru fiecare MW produs, mai vine statul si le da 1,5 certificate verzi (pana acum primeau 2).
  Daca n-ar fi milioane de fraieri care sa plateasca pentru eoliene (sa te uiti pe factura de energie electrica cat platesti in plus pentru certificate verzi, cogenerare etc), n-ar mai fi atat de rentabile.
  Daca adunam pretul cu care se vinde energia produsa de eoliene + 1,5 certificate, iese aproximativ 100 Euro/MW.
  Pai mai ieftin importam energie si din Canada.

 2. Da, este fix cum spui, dar daca ai avea asa o afacere cu cateva moristi din astea, de ce ti-ar pasa? Nici nu vreau sa ma gandesc cati bani produc + ca te-ai alimenta de la ele, nu e treaba ta cat este MW, important sa bata vantul.

  Un pret pentru una asa mare n-am gasit, dar unele pt o proprietate in mediul rural costa 11245.00 lei si nu-i nici cat 1/3 din asta.

  Mi-am luat gandul de la ele … bai dar ce frumoase sunt de aproape …

  Turbina ei este cat un microbuz, iar paletele imense.

 3. Pai fara certificatele alea nu mai renteaza.
  Platesti pentru ea, platesti transportul, platesti montarea si apoi intretinerea. In plus, trebuie o gramada de chestii pentru conectarea la retea, ca doar n-o sa stai fara lumina, cand nu bate vantul. Dar nici nu poti s-o bagi direct in sistem, ca apare o defectiune in sistem, aia decupleaza de la retea si se electrocuteaza de la eoliana ta 😀

  Apoi, cand crezi ca ai scos banii pe ea, se strica.

 4. multumesc pt sustinere!

  chiar ma gandeam ca nu e chiar asa buna treaba, dar cel putin sunt frumoase. e parcul ala de eoliane la jumatatea dinstantei intre tulcea si constanta … nu stiu sa aproximez cate sunt … 40 – 50 … nu-ti mai imagina cat de frumos se vede mai ales ca drumum national/european. ce o fi, trece ca si cum prin mijlocul lor ca ele sunt pe campul din standa dar si din dreapta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *