La spartul târgului, despre fetița fugită de acasă la mânăstire

iulia ionescuDin cele spuse de duhovnicul Iuliei, fata era profund marcată de o viziune apocaliptică, motiv pentru care a renunțat la toate (școală, familie), și-a vândut iPhone-ul și lanțul de aur și a fugit la o mânăstire unde să fie protejată de iminenta urgie.

Viziunile apocaliptice și le-a însușit de pe câteva site-uri ce se pretind a fi ortodoxe, dar nu sunt pentru că nu predică o învățătură creștină autentică. Deci, mai mult ca sigur că ele au contribuit la a o împinge pe Iulia să fugă iar de acasă. Tot din media am aflat că nu este prima dată, dar nu asta este important.

Bun, deci până aici este clar de ce a fugit și foarte bine că a fost găsită.

Deranjant este că unii găsesc ceva greșit în faptul că fata are un duhovnic. De ce? Cu siguranță că dacă Iulia, în loc sa meargă la mânăstire s-ar fi dus să petreacă pe undeva cu prietenii, nimeni n-ar fi avut ce să-i reproșeze, nu s-ar fi scandalizat cineva în vreun fel, doar e dreptul omului să se simtă bine, să se distreze cum îi place, nu-i așa?

Astăzi am ajuns în situația halucinantă că mersul la biserică, respectiv la mânăstire, să pară o alienare, o deviere de la cursul firesc al vieții, în timp ce sexul, drogurile, căutarea oricăror plăceri lumești, oricât de dăunătoare ar fi ele în fond, să pară normale, firești.

Stareţul Ioan Larion Neagoe de la Mănăstirea Sihăstria Rarăului din Câmpulung Moldovenesc a mărturisit că poliţiştii au venit la el vineri dimineaţă, când minora nu era ajunsă la mănăstirea de pe Rarău. Le-a spus că nu a văzut-o, iar poliţiştii au plecat. Câteva ore mai târziu, a venit Iulia la mănăstire, însă din cauza vârstei înaintate, stareţul are peste 80 de ani, nu a recunoscut-o. Abia spre seară, la spovedanie, fata i-a povestit că este fugită de acasă şi că a fost dată în urmărire generală.

La spovedanie mi-a spus cine este, că e fugită de acasă, dar pentru că era prea târziu i-am spus să stea peste noapte la noi. Am sfătuit-o să-şi sune părinţii pentru ca aceştia să nu stea cu grijă, iar a doua zi, sâmbătă, am trimis-o cu o maşină la Suceava. A fost însoţită de un călugăr de la noi care a ajuta-o să urce în tren şi care i-a cumpărat şi bilet. Poliţia a venit din nou cu poza fetei, dar asta se întâmpla sâmbătă, pe la ora 3 după-amiază. Le-am spus că fata a fost la noi, dar că am trimis-o acasă. Eu am făcut tot ceea ce este creştineşte în acest caz.

 

Cine pe cine spală pe creier? Religia ortodoxă predată în școli sau media pe cei naivi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *