Fiat justitia, et pereat mundus!

Iulia-Timosenko-a-iesit-din-greva-foameiLa presiunile celor aproape 200.000 de protestatari, Parlamentul Ucrainei a aprobat un proiect care abrogă articolul din Codul Penal în baza căruia a fost condamnată Iulia Timoşenko.

Dacă numele nu spune mare lucru, sigur o știți drept blonda cu spic de grâu în cap ca o coroniță și care aducea revoluția portocalie la ei.

Acum, nu mai înțeleg și altă chestie. Ea a fost condamnată în 2011 la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere, după ce, în calitatea de prim-ministru, a semnat acorduri în domeniul gazelor cu Rusia considerate dezavantajoase pentru Ucraina și tot UE cere eliberarea ei. Și protestatarii. Păi de ce? Doar e roșie până în măduva oaselor …

Asta ca să nu zic că stătea ca într-o garsonieră pe toată durata detenției. Cameră spațioasă, mobilier modern, plasma și toate cele, plus că avea și baie. Deci, nu wc, baie cu cabină de duș, chiuvetă & co. Oare câți din ucrainienii împușcați în stradă aveau condițiile ăstea acasă? Ca să nu mai zic, dar zic, că totul era free, doar nu plătea șederea. Sau mâncarea. Sau curentul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *