Cum se face politică în România?

clasa-politica-romana-este-coruptaLa ce bun să săpăm în trecut, hai să ne rezumam la ultimele ~două legislaturi.

Totul a început cu PD și PNL. Deci nu mai zic de UDMR care a fost mereu și peste tot. După PNL susținut de PSD. Dupa PD(L) cu PSD (visul ce l-a visat președintele). A rămas doar PDL. Acum, pentru încă puțin timp, PSD și PNL. Ce urmează? Păi o luam de la capăt la următoarele alegeri.

Au fost toți la guvernare în ultimii 8 ani. Fiecare de cel puțin două ori. Și nu ar deranja pe nimeni cu nimic maimuțărelile ăstea ale lor dacă măcar ar mima că muncesc pentru cei ce le plătesc salariile și privilegiile.

Azi, în Senat (parcă), pnl-istii n-au votat nu știu ce legi scrise/făcute/susținute de ei pentru că de mâine intră în opoziție și n-au cum să voteze ce vrea puterea. Legile au picat. Nu contează că ei au fost puterea care le-au scris. Opoziție, în mintea lor, înseamnă să zici „nu” când puterea zice „da” și vice versa. Că-s legi bune sau nu? Cui îi pasă, noi, opoziția, trebuie să fim Gică Contra.

Mai mult, tot ce se întâmplă de 24 ani în România poate fi redus la:

– îmi dau demisia în 5 min

– de ce să-mi dau demisia de onoare?

– nu facem caz din asta, nu ne interesează nici pe mine nici pe alţi colegi (postul de președinte al Senatului). Noi îl lăsăm domnului Crin Antonescu cu toate privilegiile: vile, case de protocol, maşini, consilieri, SPP.

Ei, mă, ei, că doar toate le-au adus de la mamele lor de acasă. Ei dau privilegii din banii lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *