Când te conduce eticheta

tenisiEste doar un exemplu tembel, ar putea fi înlocuit cu orice altceva.

Fiind soare, mai toată lumea a început să iasă în teniși la plimbare. O mică obsevație ar fi că la fete numărul tenișilor îl depășește pe cel al balerinilor.

Și … o să ajung și la partea ciudată după paragraful de mai jos.

Multă lume, foarte multă, nu are All Stars (Converse, adică) și nu asta ar fi problema. Era o problemă dacă toți aveau. Diversitatea e bună. Ca o paranteză, dacă m-ar întreba cineva de ce am dat 250 lei pe o pereche când puteam să dau 30 lei pe unii no name, nu am un răspuns. Bun, mie materialul mi se pare același, sincer. Nu am unii să pot face comparație, dar așa mi se pare. Și nici nu cred că-s mai comozi ai mei sau mai rezistenți sau mai sau mai. Am plătit firma și asta pentru că nu implica un sacrificiu financiar pentru mine. Poate am fost manipulat? Poate. Și de ar fi așa, nu ar fi prima oară … de la electrocasnice (ex: de ce mi-am luat un Vaio când un Asus pe vremea aia era la o treime din preț?), la accesorii precum un ceas sau ochelarii de soare sau sau.  „Scuza” mea ar fi că-s prea sărac să-mi iau lucruri ieftine și, teoretic, există suport/service în caz de ceva.

Acum partea ciudată. Că îți cumperi ce-ți permiți ar trebui să fie o chestie normală. De ce să ajungi să faci sacrificii pentru lucruri ce nu-ți folosesc la nimic și care îți hrănesc doar orgoliul? Ei bine nu, cei mai mulți fix asta fac și tenișii produși de firme ce nu-mi spun nimic sunt purtați cu rușine. Nu doar atât, dar s-a ajuns în a șterge cauciucul de pe calcâi unde este imprimat logo-ul lor. Cum rezolvă chestia asta „problema”? Dacă nu se vede, o sa cred că era ALL STAR și în timp s-a șters? Care este ideea? Ok, nu ai posibilitatea să îți iei ceva … și ce? Nici eu nu-mi permit un Mercedes. Ce zic Mercedes, nici măcar o Skoda nouă, dar nu încep să îi șterg sigla sau să lipesc altele peste.

Nu pot să înțeleg de ce au prins rădăcini așa prostii în capetele unora.

Reclama asta vine la fix, hai să ne înșelăm aproapele, hai să ne dăm ceea ce nu suntem, hai să impresionăm prin nimicuri auxiliare și nu prin ceea ce suntem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *