Bătaie pe cei 60% care au luat bacul

Topul-celor-mai-bune-universitatiPromovabilitatea la BAC de anul acesta este de 58,99% dintre cei înscriși la examen. Universități sunt multe și potențiali studenți din ce în ce mai puțini, așă că e luptă pe ei.

Cum cele mai multe specializări nu-ți asigură un loc de muncă odată cu absolvirea lor, cele particulare au venit cu taxe mai mici de școlarizare decât cele de stat și na, s-au luat măsuri urgente:

PATRU UNIVERSITATI VOR FI INCHISE DE GUVERN, URMAND CA 135 DE SPECIALIZARI SA FIE DESFIINTATE. Institutiile de studiu nu respectau programa scolara si nu aveau un sediu. Este vorba de universitati din Iasi, Bucuresti si Timisoara, decizia fiind luata prin hotarare de Guvern. Incepand cu anul 2014-2015 nu se mai organizeaza examene de admitere. Respectivele universitati nu mai au dreptul sa mai organizeze examen de admitere.

 

Pentru că fix acum au descoperit asta și nu știau de existența lor de ani de zile. De exemplu, Universitatea Bioterra a fost înființată in octombrie 1990.

Bine că le închid, dar ușor târziu. A, nu, nu zic că-i o problemă că foarte mulți tineri au studii superioare, tot suntem sub media europeană, dar unde mergeau ei erau fabrici de diplome, atât.

Au rămas în picioare unele specializări de la Spiru Haret, iar Saguna este pe ultima sută de m.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *