Mitul școlilor particulare

Apropo de știrea cu fiul Gabrielei Vrânceanu Firea care nu a luat notă de trecere la bac, arunc aici câteva vorbe:

Că nu l-a luat, nu-i o tragedie. Adică, nasol … că doar nu este fiul celui care lucrează la vulcanizarea din Voluntari, este (mai nou) băiatu’ lu’ domn’ primar și a unui senator al Romaniei, parcă de jenă să-l fi luat, dar na!

Revenind, nu l-a luat, să fie sănătos, că n-o să stea în soare la coadă la șomaj, dar bă, 1.20 la lb. română? Măcar de trăgea de un 3, vorba aia, să nu te faci de râs. Cum să ai 1.20 la lb.română când examenul este făcut ca până-n 5 să ia analfabeții ce au dormit în clasă la ore. Că-s subiecte gen: găsește un sinonim pentru puturos, scrie o comparație găsită în textul de mai sus, ce zice poetul în strofa asta (unde n-ai cu să greșesti că-i parerea ta) etc

Mă gândesc, poate a fost și o chestie intenționată. Mereu mai aud de puștani care au acces la … orice … și fac pe catârii. Păi eu să fi avut portofelul lui, zilnic îmi puneam perfuzii cu cultură direct în cap ca să fiu arogant la petreceri si simpozioane și dineuri.

Mare lucru dacă ăsta nu vorbește limba engleză cu accentul lui Iliescu. Sau Doamne fereste, cu a lui Băsescu. Nu m-ar mira deloc, cu tot cu școala lui pretențioasă în lb. engleză.

Și dacă nu greșesc, parcă nici a lui CTP nu-l luase acum niște ani. Idioți!

Acum legat de școala asta particulară cu nume pretențios. În link-ul de mai sus zice că-i 40k$/an. Nu-i așa. Puțin peste 40 pe tot liceul. Enorm, oricum ar fi, nu?

Și vedem rezultatele și parcă vrei să tragi pe cineva la rost, așa din exterior. Dar poate și în timpul liceului era un elev de 6 – 7 în evaluarile lor care erau cosmetizate, că una din exterior l-ar fi arătat de 3. Sau 1.20?

Poate a încercat doar să-l protejeze? După evenimente groaznice precum decesul tatălui, casatoria mamei … liceul a fost o tabără extinsă pentru el. Din pozele de pe site-ul școlii așa pare. Dacă nu ar fi fost, n-ar fi costat atât.

Cam mulți de poate, băi, dar măcar un 3 să fi luat. Hahaha, cum sună asta!

Aroganța lor îmi place cel mai mult

mark ywain international school bucharest

Ei au avut 13 absolvenți, 11 au promovat, DAR 3 au medii până-n 6.50, 3 până-n 7.60, 3 de 8 și puțin și valoarea la final, un 9.03 și un 9,11, asta-i tot ce au produs. La banii băgați, au rezultatele unui liceu din județ gen Babadag. Acum recitiți textul lor!

4 thoughts on “Mitul școlilor particulare

 1. La banii aia ma mir cum nu dau diploma de bac din oficiu.

  Cred ca povata e alta: oricate functii ai tu in stat si cati bani dai, fi-tu tot prost e. 😀

  Sincer, nu inteleg de ce unii au impresia ca exista asa ceva precum „scoala privata”. Practic, profesorii sunt racolati din invatamantul public si cat stau la privat nu-i mai verifica nimeni, iar chiar si aia la stat au dreptul de a preda cu nota 5 la evaluare? Materia e aceeasi, bacul e acelasi, n-are rost.

  Asa daca era un sistem paralel cu statul, din privat in privat si-ti recunostea vreo firma diploma privata…

 2. Nu sunt racolati din scolile publice. Sunt cei ce n-au mai prins/n-au fost niciodata incadrati acolo.

  Nu-i neaparat rau ca este o vacanta continua pentru ei, dar macar acolo cat sa nu te faci de ras la niste examene nationale …

  Subiectul nu-i trist, nici macar el cu 1.20 la romana nu este.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *