11 lucruri ce fac un antrenament să fie reușit

overly-manly-man-gymN-am o pregătire de specialitate și nici un trup de zeu grec, deci ce-i mai jos sunt lucruri citite și experimentate de mine pe mine. Mai puțin partea cu slăbitul.

Secretul slăbirii eficiente constă în

70% alimentație și 30% mișcare.

Înfometarea dă rezultate rapide, dar vine la pachet cu ceva probleme de sănătate.

Dacă înfometarea este prea mult dintr-o dată, încearcă înjumătățirea mâncării din farfurie, fără sucuri, fără dulciuri și fără tot ce zic toți nutriționiștii, DAR rezultatele vor veni greu și după mult timp, lucru ce te va face să renunți imediat.

Grăsuțule, nu fi trist, la fel de repede renunță și cei care merg la sala pentru că nu văd rezultatele. Perioada critică este de două – trei săptămâni și dacă ai trecut de ea fără să trișezi ești tare boss!

30% mișcare se reduce la cardio. Din ce am înțeles și citit, alergatul dă cele mai bune rezultate în timpul cel mai scurt. După este mersul pe bicicletă.

Și aici la fel, ușor ușor vei ajunge să alergi ca o puștoaică de liceu și abia dupa o perioadă vei putea alerga ca un om.

Exercițiile calistenice

Până să ajungi la sală, nu strică să ai o perioadă în care să faci exerciții calistenice – făcute doar cu greutatea corpului propriu și gravitația ca factorul de rezistență. De succes sunt flotările, abdomenele și genoflexiunile. Mișcări simple, dar care stimulează mulți muschi și articulațiile.

Mersul la sala nu slăbește

Tonifiază, eliberează endorfine și îți dă încredere în tine, te face mai elastic, crește stamina etc, dar niciodată nu vei slăbi doar cu sală.

Intensitatea este soluția

Încet şi sigur nu este metoda câştigătoare. În loc să lucrezi o oră uşor (bătrânește), propune-ţi efort maxim timp de jumătate de oră și ieși mai câștigat.

Cardio este inutil pentru un manly man! Antrenamentul intens, de care am zis mai sus, îți crește și ritmul cardiac, iar mușchii vor consuma caloriile chiar și după terminarea lui.

Pauzele cât mai scurte

30 de secunde sunt suficiente sau hai 1 minut (la început) între exerciţii, dar niciodată mai mult.

Hidratarea

Apa ar trebui să fie prima alegere pentru hidratare. Sucurile au zahăr și îți dau rapid energie pentru încă un set, deci fiecare cum crede.

Cheful vine mâncând

Se întâmplă să nu ai energie și spor? O masă cu o oră or so înaintea antrenamentului ar trebui să rezolve problema.

Rutina – călcâiul lui Ahile

Repetarea aceloraşi exerciţii în fiecare zi nu este recomandată că ajungi să te obișnuiești cu ele și să depui jumătate din energia pe care o foloseai inițial. Păcălește-te în fiecare zi cu exerciții noi sau schimbarea ordinii lor.

Pune-te în mișcare

Majoritatea culturiștilor efectuează exerciții pentru grupele mari de muschi. Gen, monday is International Chest Day. Atât timp cât nu ești unul și nu-ți dorești să fii unul, lucrează-ți tot corpul pentru că te vei dezvolta armonios mult mai repede.

Chestii

Exercițiile în fața oglinzii te ajută să le corectezi.

Pauzele de odihnă sunt importante, dar mișcarea zilnică nu face rău.

Niciodată până la epuizare, mereu când termini să simți că mai poți o serie.

Cafeaua nu trebuie să lipsească și nu renunța la carne.

„Leg day” este moartea pasiunii. Ies cu bicicleta de maxim 3 ori pe săptămână (și de fiecare dată fac între 15 și 21 km) și genoflexiuni (puține) când îmi amintesc.

Nu-am folosit proteine la borcan sau alte chestii în anul de când m-am apucat și totuși rezultatele se văd. Nu-s curios cum ar fi cu.

Ceva program

5 exerciții diferite
3 serii a câte 7-10 repetări pentru fiecare exercițiu

Că am zis de pauze scurte, poftim un exemplu. Pentru brațe folosesc o singură ganteră, nu câte una in fiecare mână. Nu ajută dacă este prea grea și nu poți duce seriile la capat. 7kg folosesc eu. Gantera o trec din mână în mână după fiecare serie. Tu îți alegi exercițiile pe care vrei să le faci și zilnic schimbă-le ordinea.

Exemplu: Faci 7 flexii cu gantera cu mâna dreaptă, iar când termini o treci în stânga și tot așa până faci 3 serii cu fiecare mână. Maxim 30 secunde pauză și te apuci de flexii hammer în același stil. Cu timpul nu va mai fi nevoie de păuză între exerciții, vor curge cursiv unul după altul. La exercițiile cu haltera faci 7, o lași jos câteva secunde și iar 7, plus alte 7 după.

Nu m-am uitat la ceas niciodată, dar nu cred că durează mai mult de 15 min. Și treci la piept și puțin la abdomen. Ziua urmatoare poți pune accent pe piept sau abdomen, dar important este să te pui mereu tot în mișcare.

Este cel mai simplu program și cel mai recomandat. Cu timpul crești greutatea și repetările sau cauți exerciții noi. Doar experimentând vei descoperi ce te coafează cel mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *