Dirty Wars (2013)

Documentarul (pentru că mai mult asta este și nu un film) este puțin cam prea plângăcios să-mi fie pe plac, dar nu-i rău.

Zic plângăcios că se tot bate în el monedă pe faptul că unele dintre victimele soldaților americani din Afganistan sunt femei. Și mai mult, unele erau gravide. Și înțeleg asta, este tragic când se întâmplă, dar într-un război, glonțul tras de o femeie te omoară fix la fel ca unul tras de un bărbat. Faptul că-s femei, nu anulează lucrurile pe care le-ar putea săvârși, plus că mor la fel ca și bărbații ce fac asta, deci de ce discriminarea? Sau înțeleg, se dorește sensibilizarea publicului, dar pe mine mă enervează.

Și poate ne oprim odată cu blamarea catolicilor pentru cruciade? Nu, că deja devine enervant că în ziua asta când informația este la un click distanță să mai zici așa tâmpenii. Creștinismul nu propovăduiește violența și nu Biserica Catolică a ordonat cruciadele. Religia a fost folosită ca motiv pentru cucerirea unor teritorii, înrobirea unor oameni și capturarea unor resurse. Adică, democrația (ca idee) este vinovată pentru crimele din Irak și Afganistan și Siria și de pe continentul negru? D-asta au început cruciadele moderne? Haidi bre!

Dirty Wars (2013)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *