Nu neapărat detoxifiere, dar ceva să-i placă organismului

Nu mi-a plăcut niciodată să anunț că mă apuc de ceva … nu știu de ce. Adică nu de frica unui eventual eșec, ci pentru că mi se par mai puternice cuvintele când vin însoțite de o realizare. Și de ce să mint, sună mai bine „am facut” decât „voi face”. De exemplu, abia la un an distanță am scris despre mișcarea și exercițiile făcute zilnic.

Legat de titlu, voi încerca să renunț complet la zahăr timp de o săptămână. Și din nou, nu că voi încerca, știu sigur că voi reuși. Ce nu știu este dacă voi continua și după terminarea săptămânii, dar cert este că va fi în cantități mult mai mici.

Nu-i o mare provocare la prima vedere și poate cei mai mulți oricum nu consumă zahăr în cantități mari așa cum o fac eu.

Era să uit, vorbesc de zahărul și îndulcitorii artificiali din sucuri, dulciuri, mâncare procesată & co. Sigur că nu poți renunța complet la zahăr, doar îl iei din fructe, plus nici nu cred că ar fi sănătos.

Nu-mi dau seama ce rezultate va avea și cum mă voi simți, dar chiar sunt curios și dornic să încerc asta. Va fi greu, pentru că sunt dependent de dulciuri și sucuri, iar asta mă ambiționează și mai tare să mă apuc. Și mă apuc de mâine, de luni. Oribil, am început să vorbesc fix ca unul ce vrea să se lase de fumat.

Mi-am propus un „regim alimentar” strict bazat pe lichide, crudității și produse naturiste. Fructe crude, salate, ceaiuri și mai puțină cafea, lactate și carne gătită în casă. Fără conserve, mezeluri, dulciuri de toate felurile, orice are un ambalaj frumos și se găsește în rafturi la Kaufland, Billa etc.

Nu mai zic de ce moment mi-am ales când în frigider mai am 5 doze de Pepsi Twist, 2 cutii de Danone Delicios de căpșuni, o cutie de „suc natural” de mere verzi, una de cookies și alte câteva chestii la fel de nesănătoase.

corpul ca o uzina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *