Mi-e așa o scârbă … și d-asta o să votez cu Dan Diaconescu!

Sunt conștient că am căzut într-o extremă … și nu în cea pe care o propovăduiesc cei pro mers la vot & co … bine, nu am căzut, m-am dus eu, dar băi, îmi este o scârbă de tot ce înseamna politician de nu pot explica în cuvinte.

Am ajuns în stadiul în care îmi este frică de ceea ce gândesc uneori și de ce mă aud zicând. Lucruri de genul să ajungă toți la pușcărie fără proces că este o pierdere de timp sau confiscarea averilor începând de ieri, dar nu mai pot cu ei. Așa nesimțiți și plini de tupeu, eu n-am crezut că o să văd în viața mea. Cei mai depravați oameni au ajuns în politică și efectiv îmi provoacă o stare de greață. Fără a exagera, ultimul alcoolic din Vaslui este mai om decât toți politicienii români. Și mai integru. Nici nu știu de ce le zic așa. Auzi tu, politicieni.

Și aghiotații lor predică prin media că avem politicienii pe care îi merităm. Chiar nu, dar nu exista alternativă. Nu că oamenii decenți nu-și doresc să îmbunătățescă sistemul în care activează, dar nu-s lasați de cei ce au ocupat scaunele în ultimii 25 de ani.

Remember Duicu care a terminat liceul cu 5 pe linie, dar imediat a ajuns dottore în științe militare și şef CJ Mehedinţi actual deținut pentru mită, trafic şi cumpărare de influenţă?

Mă uit la cei ce-și doresc acum funcția de președinte al republicii. Toți plini de bani. Și nu asta e problema dacă nu ar fi fost angajați la stat toată viața lor. Cum au ajuns să transpire bani dacă au avut salarii de maxim 1500$ pe lună? Maxim! Chiar nu-i pasă nimănui de sunt votați mandat după mandat? Vorba vine, votați. Că dacă scădem furtul, maxim 30% din populația cu drept la vot se prezintă la alegeri. Ce zic 30, cred că 15% dacă scădem membrii de partid și cei interesați de furt din buget. Și știind faptul că nu-s legimitați prin vot, ei continuă să fie nesimțiți și nu umili și îndatorați că au un loc de muncă.

Un plagiator care pute a minciună și cu 7 case or so îl ironizează pe unu cu 6 case care toată viața a fost profesor de fizică în Sibiu & primar. Și ăla arogant spune că are casele din meditații. Câți oameni știți care s-au meditat la fizică? Dar nu asta e cea mai mare problemă, omu e primar la a patrulea (!?) mandat, deci bugetar. Dar e de dreapta. Ca toți cei din PNL și niciunul nu are o profesie liberală. Poate doar după specializarea din diploma de licență pentru că ei toată viața au muncit la stat. Păi care, băi, liberali?

Toți au case, dar ce zic case, toți au palate și mașini care valorează cât alte case și cer bani de chirie când stau (chipurile) în București la muncă 3 zile pe săptămână. Copiii lor afișează pe Facebook o opulență greu de imaginat și care rivalizează cu cea a puradeilor de șeici arabi și cum să nu îmi fie scârbă de toți ăștia? Cum?

Poate greșesc, dar eu nu știu un politician care să nu fie un ratat profesional.

Mai zilele trecute era ungurul care a tot fost ministru al culturii și-l peria Gâdea că-i un fin intelectual, un erudit, iar el e apicultor de profesie. Sau ceva medic veterinar, oricum nimic prin zona care să-l recomande ca ministru al culturii în mai multe guverne. Și așa agricultor cum este de profesie, nu a fost unu priceput că d-asta este în politică.

De Tăriceanu ce să mai zic? Cine l-a analizat atent mai mult de 2 minute realizeză că și-a depăși mult nivelul. Păi el trebuia să fie maxim vânzător de accesorii pentru telefoane la un partener Vodafone.

Udrea, care mi se pare aproape la fel de prefăcută ca Ponta, de ce nu vinde produse Avon? Ce o recomandă pe ea să fie candidat? Chiar sunt curios cum arată oamenii care o vor vota. Și ca să pună cireașa în vârf, mai era și îndrumător de masterat la o fabrică de diplome din asta privată.

Monica Macovei (procurorul comunist) este toxică.

Îmi este scârbă de bogații ăștia bugetari și oamenii de afaceri cu statul. Și este prea puțin zis scârbă.

În principiu aș fi zis și eu că vin la mă-ta și nu la vot, ca Manowar, dar până la urmă o să merg acum duminică și voi vota cu Dan Diaconescu. În turul doi să se ducă proștii și naivii, eu nu mai merg.

Dacă la început oscilam între Funar și Brânză (că sunt exotici), acum știu cine merită și nu vreau să se piardă votul meu. Îl votez pe Dan Diaconescu! Sigur că este la fel de nociv ca vânzătorul de copii și proprietar de case fără număr sau ca mincinosul ce îi ține la piept și hrănește pe toți pierde-vară din țara asta sau ca blonda flămândă, dar măcar ăsta are Rolls și avion luate pe … barba lui. Cu garsoniera aia și emisiuni despre morți celebri și le-a luat. Numai și pentru atât și este cu două clase peste toți. Nu a muncit la stat și a fost propriul șef.

Dan Diaconescu este singurul candidat de dreapta!

Probabil nu a plătit taxe, a făcut evaziune sau măgării cu returnări de TVA, dar merită să plătești taxe în țara asta sau cum? Aproape că-l simpatizez. Repet, cu afacerea lui până la urmă. Ce fel de jurnalist a fost este discutabil, dar spre deosebire de mulți el are o profesie și se văd rezultatele.

Și sper să ajungă toți la pușcărie în frunte cu Dan Diaconescu care are votul meu. Și a multor creduli care au impresia că el le va da 20k euro dacă ajunge președinte. Mda, voi fi într-o companie selectă.

mort-la-telefon

5 thoughts on “Mi-e așa o scârbă … și d-asta o să votez cu Dan Diaconescu!

 1. Mi-a placut tonul postului tau, Ionut. Si ma surprinde, pt prima oara ai renuntat la tonul ala zeflemitor si bascalios. Scuze, bascalios nu e chiar potrivit, ca e prea mult, dar mereu ai avut asa ceva tangential din el in scrierile tale generale.
  Ceea ce insa ma socheaza, efectiv, e ceea ce ai zis ca vei face la alegeri, daca intr=adevar fix asta o sa votezi si nu a fost o bravare de ‘ecran’…
  Iti spun si de ce.
  Zilnic aflu ca inca un cunoscut, prieten, etc zice ca va vota cu Macovei. Sunt socata pana peste poate. Oamenii astia, cei de care zic, nu au voie, fiziologic, sa gandeasca asa. E teribil de socant. Si cand le zici ca a fost procuror comunist in perioada de ‘glorie’, unii habar nu au. Deci intelegi ce zic, nu fac o alegere in cunostinta de cauza si asumata, nu, e pe zvonistica, pe cum arata ea corecta si brava in fata smecherilor… Tu iti inchipui ca oameni din generatia noastra, cu un traseu decent, cu situatii peste medie, cu acces la orice informatie vor ca sa-si formeze o opinie corecta si autentica, pur si simplu nu au habar de ce se intampla?! Traiesc in umbra scrierilor plesuiene si patapieviciene si dracu mai stie in ce sfere ‘selecte’ de influenta ‘intelectuala’, dar nu vad haul dintre perioada alora cu adevarat de glorie scriitoriceasca si filozofica (de care, in fine, eu ma indoiesc deseori) si manjeala lor politruca din ultimii ani)
  Stiu ca o sa-mi raspunzi in zeflemea si o sa ma iei peste picior. E ok, m-am obisnuit cu atitudinea asta, parte din ‘pachetul’ care nu ma trage inapoi.
  Dar insist, e totusi socant cum propaganda a confiscat totul, cum confuzia e uriasa, dezbinarea colosala si dezinformarea voita la cote alarmante.
  Aud oameni zicand ca nu il pot vota pe Ponta PENTRU CA a plagiat. Sigur, asa acum ziceai si tu, nu e UNUL curat curatel total. Dar asta e motiv?! In fata unor gogomanii uriase si dovedite sau clare ca buna ziua, sa faci alegerea la un nivel asa superficial?! Nu inteleg.
  Nu-mi place Ponta, dar nu pot sa cred ca nu ar reprezenta Romania mai bine ca Bousescu.
  Ca si asta mai e un aspect. S-a deturnat partial, iar in rest lumea a uitat oricum care e menirea si rolul presendintelui. Jegosia asta cu jucatoria presendintiala e de un putregai rar. Si se va perpetua pentru ca lumea cauta si alearga dupa cai verzi pe pereti, doar ca ei sunt in camp, sub cerul liber.
  Iar acum iti zic despre alegerea ta.
  In marea asta descrisa de mai sus, putreda si imputita si maloasa, sa faci deliberat o astfel de alegere e la fel de socant. Si f trist.
  Nu spun ca cei dezinformati sau ignoranti au vreo justificare, ca nu au, insa sa creditezi cu fie si un singur vot, din lipsa de optiuni si din scarba, capitalul de imagine a unei hahaler de sorginte indoielnica dar capitalistoida, e foarte ingrijorator.
  Tara asta mi se pare blestemata cu o mentalitate foarte paguboasa, o retorica infundata si un soi de haz de necaz fantasmagoric de ridicol. E ca un cerc vicios si un vesnic regres spre acelasi punct de unde nu se poate avansa, doar se poate imputi mai rau sistemul, pentru ca mecanismele de gandire, de alegere, criteriile de selectie si responsabilitatea in fata unei decizii care, pic cu pic, ar schimba ceva, sunt pur si simplu ruginite si de mult pe butuci.

  In alta ordine de idei, sa alegi pe cineva pentru ca sincer, onest si asumat crezi in sansele, in persoana respectiva sau in orice caz iti joci cartea cu raspundere in urma judecatii personale, e absolut in regula. Daca e asa si nu la oha, sau cum se mai exprima acum cartieristii promulgatori de zicale postmoderne populare…

  Am sa merg si eu la vot duminica si o sa-l votez pe Tariceanu.
  Ca presedinte al Romaniei, ar reprezenta Romania in lume mult, infinit mai demn decat ce a fost in ultimii 10 ani, e un liberal rasat si nu ar sucomba niciodata in niste beciuri comportamentale atat de frecventate de Basescu…

  Pe final, sa repet esentialul: postul tau in esenta mi s-a parut extraordinar. Articulat, fin ironic, f bun.

 2. E clar ca nu-s asa cum crezi daca ei nu stiu lucruri generale despre candidati. Nu zic de detalii, lucruri minime gen ca Macovei, procuror comuniste, semna ordine de arestare in alb. Si le tineau oamenii la ei hartiile si le completau cu cine vroiau cand gaseau unu ce nu corespundea. Iti dai seama cati au ajuns la inchisoare sau prin beciuri si cate familii a nenorocit? Cum sa votezi asa ceva? Cum de fiinta asta inca exista in planul public.

  Dar sa fim cinstiti, nici mai rau ca Basescu nu ar putea sa o reprezinte. Presedintele are 3 mari atributii, iar una din ele este politica externa. In cam ce vizite l-ai vazut pe Basescu? Nu, pe bune acum, pe unde l-ai vazut? Pai Iliescu i-a dat clasa. De ce crezi ca se dadea zmeu pe aici si pisic in rarele ocazii cand iesea, ocazii unde era obligatoriu prezenta lui ca e presedintele unui stat ue. A, a fost la Moldoveni, iti dai seama cat de mult am avut de castigat economic, nu? Pana si pacaliciul de Ponta a fost la chinezi + alte tari asiatice in turneul ala. Basescu nu a fost bagat de nimeni in seama. Adica sunt 10 ani, chiar sa nu te imprietenesti cu nimeni? Sa se duca in weekend in Norvegia, unu in Polonia si tot asa. Dupa sa vina oamenii la noi sa le arati ce bine e si ce potentia de dezvoltare are tara asta, dar a venit Sulea. Deci cine voteaza cu Ponta nu greseste mult la tema asta ca mai rau ca Basescu nu se poate.

  Alegerea mea, PENTRU MOTIVELE MELE, este cea mai buna. Adica eu nu-l votez pe Diaconescu pentru ca zice el ca va confisca averile si va redeschide nu stiu ce uzine abandonate si alte tampenii, eu il votez pentru ca (pe scurt):

  Toti candidatii sunt niste hiene. Toti. Inclusiv Diaconescu. Dar hiena Diaconescu este o hiena care nu s-a ingrasat din banii mei si nu m-a furat pe mine. Omu a vandut un produs. Cam de rahat produs, dar ala l-a facut el cu manutele lui si l-a servit. Produsul i-a adus bani. Restu nu au facut decat sa ma fure si sa lase impresia ca ma ajuta ca si cum ar da bani de la ei. Nu auzi ca toti pe care ii simpatizeaza astia daca maine i-ar lasa in centrul oricarui oras intr-o luna s-ar prostitua pt o sticla de bere si ar fi boschetari. Exceptand sa fure prin combinatii, nu sunt buni profesional de nimic. Nu stiu sa produca o hartie de 10 lei. Nici ca hoti nu-s buni. In ochii mei, aia de fura din bancomate sunt cu 10 clase peste ei. Diaconescu este solutia decenta.

  Legat de Tariceanu, cum se prezinta, cum vorbeste franceza, cuma fost crescut cu guvernanta & co, da, este cel mai prezentabil si ar trebui sa fie presedinte, DAR sa nu uitam ce combinatii de sute de milioane a facut cu petrol pentru prieteni. Cum a bagat taxa auto pentru SH cand el era reprezentatul in Romania a Renault, deci sute sau poate miliarde luate din bani romanilor pe o taxa ce a fost injurata si de UE si a trebuit schimbata de n ori sa para legala si inca nu e ca oamenii castiga in instanta. Deci asta a ingreuna viata unor sute de mii de romani ce-si doreau o masina si i-a usurat de bani (cateva sute – pana la doua mii). De ce sa-l voteaz? Ca ce a facut? Ca de 25 de ani e in politica? Ca e plin de bani din asta? Ca a absolvit Hidrotehnica si asta il recomanda? Sigur ca n-a muncit in domeniu ca ar fi murit de foame ca nu-l angaja nimeni, asta e partea a doua. Nu este cu nimic mai curat Tariceanu ca restu. Si chestii de suprafata nici nu-mi pasa. Exista traducatori. Nu-i alegeri pentru mister Romania varianta pensionari.

  Din pacate nu candideaza un alcoolic din Vaslui care-si bate nevasta si violeaza batranele din sat ca pe ala il votam. Mai curat si mai integru ca toti de pe lista de maine. Ca nu vreau sa incep cu vietile personale ale lor ca e prapad.

 3. Perfect adevarat. Minus ultimul paragraf despre alcoolicul violator. Fereasca Dzeu sa ajungem in stadiul sa preferam asa ceva, totusi.
  Trebuie insa, printr-o varianta de eliminare si criteriu personal, sa aleg si eu pe cineva, ca sa nu abvsentez sau anulez…
  Maine, pe Tariceanu, iar in turul 2, probabil pe Ponta. Fix pentru principiul raului mai mic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *