Schimbarea stăpânilor e într-adevăr bucuria nebunilor!

Dacă la primul tur am fost prin zonă cu procentele, acum nu prea mi-a ieșit. Adică, prezența a fost. Nu știu dacă și diferența mică și nici nu-mi pasă, cert e că n-a câștigat Ponta.

Că a câștigat Iohannis nici nu-mi pasă. Dacă-mi păsa de alegerile ăstea, m-aș fi dus să votez. N-am votat și nu o s-o fac până nu va candida un om decent. M-am săturat să votez răul cel mai mic. Și între noi fie vorba, la fel de nocivi mi se par amândoi. Plus că vin la pachet cu niște interlopi organizați în clanuri. Pardon, partide.

Românii sunt naivi. Și proști. Dar hai să sperăm că cei mai mulți sunt doar naivi. Cum Dumnezeu să pui botul la „ne vinde Ponta la ruși?” sau „vine comunismul la putere”. Băi, el nici nu a mai plecat.

Și ieri îl văd pe Boc și Blaga lăudându-se că lumea i-a ales pe ei, adică dreapta, și ce bine e și ce dreptate s-a făcut. Da, fix Boc care în primul tur îi făcuse campenie Elenei Udrea și cei din PDL nu-l dădeau afară.

Acum aștept aroganțe din partea lor că sunt legitimi, doar i-au votat 6 mil de români. Bravo, români!

Soluția mea este foarte simplă: Nu mergi la vot dacă nu există candidatul care să-ți merite votul. Nu răul mai mic, că parcă nu suntem o nație de masochiști, nu?

Oare cum ar fi fost dacă se anunța o prezența la vot de 11% și câștiga _oricare_ cu 7%? Oare nu stătea cu emoție că exită o masă de aproape 90% complet nemulțumită și care de crăciun i-ar putea face cadou un glonț cum i-au mai făcut unuia acum 25 de ani? Dar nu, mergeți la vot ca după să se laude că lumea îi vrea pe ei. Cam cum făcuse Ponta cu voturile celot 7.4 mil de români care votaseră la referendum demiterea lui Băsescu. Pusese labă pe acele voturi, de parcă ele nu erau contra unuia, ci pro PSD. Așa va face și PDL acum. Pardon, PNL.

Și Băsescu este cel mai fericit, doar el a zis să iasă băsiștii la vot și au ieșit. Felicitări, din nou!

Legat de viitor, el va fi sper bine. Oricum ar fi fost, indiferent cine ar fi câștigat. Să nu ne uităm statutul de colonie, totuși. Și cam atât.

Mă bucur că s-au terminat și ne putem întoarce la ale noastre.

A, da, cineva va trebui să plăteasca banii băgați în campanie. Afișele cu Iohannis puse pe blocuri și sutele de mii de pliante & co. Oare cine? Și ale lui Ponta, dar ce să mai scoți de la un cal mort?

Cum nu mă pricep la predicții, nu mă luați în serios, dar cred că PSD va avea guvern încă doi ani. Ponta va rămâne PM și nu peste mult timp Dragnea (dacă nu ajunge la coteț) va fi președintele partidului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *