Cum să alegi mașina potrivită

Cred că-i clar pentru toată lumea că cea mai proastă investiție este într-o mașină. Asta dacă n-o trimiți la făcut bani, atunci e ok.

Sigur că nu poți trăi fără când sistemul de transport în comun este la pământ în România și în caz de ceva ajungi mai repede tu la urgență decât să stai după salvare. Nu mai zic că nici clima nu ne permite să biciclim, asta dacă ar apărea din senin piste și bicicliști cu un minim de cunoștinte rutiere, dar nu despre asta e vorba.

Revenind, cam ce ai putea compăra ok? Păi ceva ieftin și de care să nu-ți pese dacă se strică pentru că-ți permiți oricum să iei alta a doua zi. Dacă nu îți permiți, poate e un semn că nu ar trebui să ai una. Și cheltuielile ce vin la pachet cu ea (asigurari, consumabile & co) să nu-ți afecteze prea mult bugetul lunar personal.

Dacă ești începător, student sărac, un muncitor simplu de la Kaufland sau Billa, în cap îmi vin următoarele: Corsa, Fabia, Focus, Polo, Ibiza, Clio (clar ca nu ultimele modele, ci cele din 2004 or so. Preferabil cumparate din strainatate* mai ales că la ele taxa de timbru e maxim 200 euro, deci nimic) Logan de 4 – 5 ani. Sigur că nu țigănii gen Seria3 sau Audi A4 care-s ieftine, dar uzate crunt fizic și moral, greu de întreținut și o bătaie constantă de cap.

Dacă nu mai ești începător sau student sărac, ci un om simplu, cea mai ieftină chestie nouă de pe piață este un Sandero. Nu bag mâna-n foc, dar din ce mi-am aruncat ochii pe net, un Sandero pleacă de la 7500 pe benzină sau 10k dacă e diesel. Da, nu-i o glumă. Ce primești de banii ăștia? Păi nu un computer de bord. Sau proiectoare sau aer condiționat (hahahah!). De finețuri gen geamuri electrice pe față sau radio, nici nu mai aduc aminte. În anul de grație 2015 (aproape), nimic din toate astea nu se regăsesc în dotările standard la Dacia.

Deci, te împing ei să iei una din Germania. Cam ce? Foarte multe și pline de tot ce-ți trece prin cap. De la mașini de oraș care au cutie automată, la unele sport decente și trecând prin categoria mașini de familie.

Pot spune ce am găsit eu: Skoda Octavia 2, Volkswagen Passat (B6) … mă rog. ați prins ideea. Întreținerea lor nu necesită un efort financiar mare și clar nu unul mai mare decât la Sandero dat exemplu.

Și o Octavia 2 cu motor 2l diesel 140 cai, piele fină ca mănușa, încălzire în scaune, senzori parcare, jante aliaj, pilot automat (la care nu mai aduc aminte de lista aia interminabilă de banalități ca 4 geamuri electrice, oglinzi încălzite, oglinda retrovizoare cu senzor, cotiere, senzori ploaie bla bla) și spațiu imens la interior costă fix cât același Sandero dat exemplu. Acum, pe bune, cum să alegi Sandero? De ce ai face așa ceva? Sigur, e cu 5 ani mai nou, dar în 2 ani va arată mai tăvălit.

Nu te mai încadrezi în a doua categorie? Ei bine, nici eu, dar asta nu m-a împins să dau mai mulți bani pe un fier.

Și nu mai înțeleg un lucru. De ce ai face credit pentru o mașină? Există prima categorie dacă nu ai un venit decent, dar cum să iei credit pentru ceva ce își pierde valoarea repede spre foarte repede, nu produce nimic (ba din contră, mănâncă) și pe care ajungi să plătești cu 50% mai mult la final?

Ca de final, repetă după mine: Este doar un fier!

skoda germania

______________________________________________
*au carte service, lucru nu atât de des întâlnit la noi pe cât ai crede. mai multe dotări și un interior f îngrijit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *