Doua vorbe despre francul elvetian

Oamenii se plang ca au fost obligati de banci sa ia credit in franci elvetieni. Bun, pe langa ca nu au fost obligati, toti aveau salarii mici pentru a se incadra la alta moneda. Adica, puteau, dar nu la suma dorita.

Daca statul intervine, ma gandesc, nu este o masura discriminatorie? Pai, bun, a crescut moneda X, dar nu este normal sa se intample asta pe perioada creditului? Sau sa scada, ofc. Cine e atat de naiv sa creada ca timp de zece-douazeci de ani nu vor exista fluctuatii? Si discriminatorie fata de cei cu credit in euro care-s mult mai mult. Poate Gigel are si el credit imobiliar pe 20 ani facut in 2008 cand euro era 3 lei, iar acum e 4.5, pai el de ce sa plateasca diferenta? Sa intervina statul si pentru Gigel si sa-i converteasca creditul in lei. Plus ca Gigel e in gasca celor multi cu credit in euro fata de gasca celor cu credit in franci elvetieni.

Dupa, daca francul va scadea la 1 leu incepand cu 1 februarie, cei cu credit vor face cheta sa plateasca diferenta bancilor sau vor urla „Contractul este contract si trebuie respectat!”?

Ideea este ca atunci cand iei bani de la banca si dobanda nu este fixa sau in moneda in care esti platit, cum zice si presedintele nostru, ghinion.

Posted from WordPress for Windows Phone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *