Un pas mic spre normalitate

Cine nu primeste bon fiscal la magazin, poate sa plece fara sa plateasca produsele sau serviciile cerute. Legea a fost aprobata deja de Guvern si va intra in vigoare la 1 martie.

Cum magazinele de cartier sunt cu lacatul pe usa, iar cele mari nu au obiceiul de a nu da bon, ma bucur ca in sfarsit cafenelele si restaurantele vor intra in rand cu lumea. Nota venea, dar bon niciodata nicaieri.

Uite cum odata cu martisorul se vor schimba toate.

A, si la stomatolog va fi gratis ca eu nu l-am intalnit pe cel care dupa ce ia banii sa mai dea ceva. Dau buna ziua, nu zic nu, dar atat.

Posted from WordPress for Windows Phone

4 thoughts on “Un pas mic spre normalitate

 1. Cu ocazia asta pot sa fur si sa zic , nu stiu boss, nu e vina mea, nu mi-a dat bon fiscal. Are you for real?

 2. Daca n-am gandi ca niste romani si am pune in balanta ce am vazut cand am calatorit prin lumea civilizata … lucrurile n-ar sta asa rau.

  cu ocazia asta pot sa fur

  Exact, furi, ala cheama politia si parca n-ai chef sa iti petreci vacantele fiind citat pe la tribunal pt o conserva si o doza de suc, nu?

  Nu doar tu poti suna la nr gratuit cu reclamatii ca n-ai primit bon, iar daca suni cred ca in secunda doi omul va bate imediat in casa. Plus ca daca un vecin face asta la magazinul din colt, eu zic ca vanzatorul nu va mai uita vreodata sa dea unul pe viitor. Daca ar fi pe bune asta si un Gog si-ar misca fundu la asa sesizari si ar arde niste amenzi (cel mai probabil pe seceta asta), o sa vezi corectitudine.

  Plus daca tu faci scandal gratuit, vanzatorul poate suna la 112 si numai banala amenda pt disturbarea linistii publice este intre 200 si 1000 lei … parca nu merita sa faci circ sa scoti un pachet de tigari moca.

  Dupa, sa fim seriosi, nicaieri, eu nicaieri n-am intalnit in comert sa nu mi se dea bonul ala ingust si lung. Bai, dar peste tot. Lasand ca eu cumpar din Kaufland si benzinarii, se dau si la putinele magazine de cartier ramase. Unde nu se dau … cafenele si restaurantele sunt cele unde vin cu nota si bon din parti.

  Si hai sa-ti zic o intamplare. Cand eram in liceu aveam noi un bar unde mergeam zilnic. Ii ziceam „la birou” ca zici ca eram angajati acolo. 5-8 ore pe zi le petreceam. Si erau vremurile de saracie … pana-n 2003 cand stateam la 3 cafele si o apa 5 insi la masa timp de 3 ore. Si eram cunoscuti acolo, d-ai casei. Nu ca erau scandaluri, dar clienti fideli. Si acum vreo 2 ani ne-am amintit de barul ala. Neschimbat era … tot o bodega, tot plin de pustani de liceu cum il lasasem, doar ca alte generatii umpleau canapelele. Si ce naiba era sa facem dupa ce ne-am amintit de adolescenta si cum am terorizat patronul si barmanii de-a lungul anilor? Cerem nota si vine cu nota si atat. Direct scandal ca noi nu platim daca nu aveam si bon. Ospatarita era panicata toata si noi o dadeam sa-l sune pe patron. Mai mult vroiam sa vada daca-si aminteste de noi. L-a sunat si ce crezi ca i-a zis ei (din ce am dedus noi, ca n-a cerut sa vb cu noi)?

  – Sunt baieti care nu vor sa plateasca nota ca nu avem bon si le-am zis ca e stricata casa bla bla
  – Cat este consumatia (probabil)?
  – 60 lei
  – ….
  – Am inteles, o sa le spun.

  Ne-a zis ca ii pare rau si daca vrem putem trece maine sa platim ca acum nu merge casa.

  Ca si cum, asta e, ne-ati prins, nu faceti scandal pt 60 lei ca nu merita deranjul, plecati voi si daca aveti bun simt treceti maine sa platiti, daca nu, nu.

  Normal ca i-am dat banii ospataritei ca ala era o dobitoc si nu cred ca s-a schimbat si ar fi fost in stare sa-i taie ei din salariu.

  Deci acum 2 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *