Ratonul – animal de companie perfect!

Nu cred sa fi vazut ceva mai haios si d-asta imi doresc sa am un raton. Bine, n-o să am, dar ca idee.

Dar chiar și așa, eu m-am documentat și am aflat că un exemplar se vinde începând cu 100 de euro, dar poate ajunge și până la 1.000 de euro, iar cea mai apropiată crescătorie se află în Constanţa.

Până să-l văd în clipul de mai jos, eram decis să iau un arici de pe drum. Provocarea ar fi fost sa găsesc unul ce nu era călcat de mașină, dar nici măcar asta nu ar fi cea mai mare problemă. La fel, m-am documentat și am aflat că aricii sunt animale nocturne și când să mă bucur de prezență lui dacă doarme constant când sunt eu treaz? Și în plus, nu poți să-l plimbi pe arici, dar pe raton da că-i pui un ham și gata.

16 thoughts on “Ratonul – animal de companie perfect!

 1. N-am idee, dar am vazut ca Adelina Pestritu are unu, mai bine o intrebati pe ea daca nu cumva a spus pe Facebook sau prin presa sursa.

 2. Buna, eu una i-am scris Adelinei dar, nu a avut nici macar bunul simt sa-mi răspundă. Daca cineva stie de unde as putea cumpara un pui de raton sau imi poate da un număr de contact, o adresa de email va rog mult sa-mi trimeți un mesaj: tofanacristina@yahoo.com sau pe facebook: Raluca Buda Tofana.

 3. Ca si animal de companie. Mai am un cățeluș, un pug si mi-ar plăcea să crească împreună. M-am documentat și am văzut că, ratonii sunt foarte prietenoși cu celelalte animalute de companie. Sper ca nu te-ai gandit ca-mi trebuie sa-mi fac o căciulă sau un guler de blana?

 4. A, nu, ar fi culmea 😂 … păi știu că în Constanța era acum niste ani cineva care vindea. Oricum, sunt animale sălbatice, nu știu cât le place să fie ținute în casă.

 5. Eu ma uit in fiecare zi pe Instagram la ratonul Adelinei Pestrițu și mi se pare ca foarte bine s-a adaptat ca și animalut de companie. Dacă creste in mediul asta nu are cum sa-i lipsească ceva ce nu cunoaște.

 6. Vreau sa-ti cer mai multe detalii, Marius! Intra te rog pe facebook sa vorbim. Raluca Buda Tofana (Asta e profilul meu de facebook).
  Multumesc.

 7. Vreau sa-ti cer mai multe detalii, Marius! Intra te rog pe facebook sa vorbim. Mai sus găsești profilul meu de facebook sau adresa de email.
  Multumesc.

 8. Va rog, am o intrebare. Ador ratonii, sunt foarte simpatici si jucausi, animalute de companie grozave. Dar mi e teama ca acea crescatorie din Constanta e pt blana?! Va rog spuneti mi ca nu e asa!

 9. Cel mai probabil nu. Cred că bani mai mulți se fac din vânzarea lor, decât din blana de raton care nu e la mare căutare. Mai degrabă chinchilla e crescută pentru blană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *