Topul celor mai periculoși șoferi

Pe primul loc, undefeated și undisputed, este șoferul de Golf IV.

Sigur, toată lumea are în cap șoferul de BMW sau taximetristul, dar eu nu am văzut accident nasol unde să nu fie implicat unu cu o mașina de 20 de ani ce își merită numele samsăresc (!?) de „tigaie”, de cele mai multe ori un Golf IV.

Cu cât este mai veche mașina, cu atât mai agresiv este șoferul. Bine, ei se remarcă în mediul urban. Nu prea i-am văzut pe drumurile europene. Nu-mi dau seama dacă atunci realizează că nu-i ține mașina sau nu au rovignetă. Revenind la oraș, n-ai cum să nu-i vezi, fac jaloane schimbând benzile, forțează semaforul, iar prioritatea este ceva relativ pentru ei. Normal că-și permit, mașina lor valorează maxim 500euro, iar asigurarea cea mai ieftina foarte probabil să nu te ajute deloc. Așa că ce poți face? Îi ferești tu, dar e frustrant când știi că i-ai putea călca pe cap … teoretic.

Pe locul 2 sunt distribuitorii de la farmacii, pufuleți & co. Nu-mi dau seama ce salarii au de alergă în halul în care o fac. Dacă urmează o curbă strânsă, fii sigur că atunci și acolo te va depăși. Paradoxal, nu sunt implicați în atât de multe accidente pe cât ar crede lumea. Eu banuiesc că au asigurări de viață și familia primește milioane în caz de ceva. Repet, nu-mi explic de ce conduc atât de haotic. Și parchează oriunde fără să le pese de nimeni și nimic.

Umilul loc 3 este al șoferilor de BMW care au din fabrică (cel mai probabil) stricată semnalizarea. În oraș merg încet, foarte încet. și de regulă pe prima bandă. Nu știu cât a trecut și-mi este lene să verific pe twitter, dar am vazut un șofer de BMW care a alimentat cu 19.99lei. Yep, atât. Intenționat m-am uitat pentru că avea niște chesții legate de curse și cu diavoli lipite pe portbagaj, iar eu presimțeam că-s puse degeaba. Bine, era un BMW mult peste 15 ani.

La drum lung tot încearcă să depășească și pentru că au BMW și scrie M, au impresia că li se dublează puterea de 115 cai or so. Din păcate, nu, așa că se chinuie să treacă de o Dacie MCV – caz văzut pe autostradă. Vina lor e că te împing să-i dai mai tare să scapi de ei și ajungi să iei amendă. 195 lei … deloc fun. Sau ai putea să-i lași să te depășească, dar după stai după curul lor puturos/neputincios.

Sunt pe locul 3 pentru că cei mai mulți oricum merg cu 90 că nu există drumuri la noi de mai mult, iar ei se trezesc șoferi doar când părăsesc urba.

Prima mențiune este acordată șoferilor până-n 25 de ani și care au Logan, dar au impresia că-i un Ferrari.

Culmea, a doua mențiune se acordă taximetriștilor ce nu mai sunt atât de vizibili în trafic prin tupeu și nesimțire … oare ne civilizăm!?

soferi periculosi holf iv 4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *