Capul Doloşman

Aproape tot drumul este foarte bun. Să zicem 99% din el. Singura porțiune mai urâtă sunt ultimii 2 km și care te lasă în buza cetății. EI ar fi împărțiți așa. Primul kilometru are pietriș turnat, deci decent, al doilea (sau poate mai puțin, dar a părut o veșnicie parcurgerea lui) este drum de pamânt cu niște șanturi groaznice, dar cu puțină atenție se poate parcurge fără să rupi mașina. De exemplu, mașina mea este foarte joasă, și când zic „foarte” nu exagerez deloc (dacă pe stradă este trântită o sticlă de 2L de Cola, scutul o atinge), dar am ajuns bine. Încet, dar bine.

Priveliștea este ceva ce nu poate fi comparat cu nimic.

Nu există nimic în zonă. Nu semne, nu plăcuțe cu info, nu un butic cu apă, suveniruri, deci nimic, dar noroc cu Wikipedia.

Cetatea Argamon se întinde pe circa 2.5 ha și este cea mai veche așezare de pe teritoriul românesc atestată într-un izvor antic, datând de la începutul secolului al VI-lea î.e.n

Nu vă așteptați la o cetate impunătoare, ruinele sunt la nivelul genunchiului, dar sunt foarte bine convervate. Știu, culmea, dar zici că tot complexul de clădiri acum urmează să se ridice, așa pare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *