O chestie amuzantă legată de senzorii mei de parcare

Mai acum o lună am început să am probleme cu senzorii de parcare din spate. Din senin.

Când puneam în marșalier se auzea un piuit lung și atât, nimic să îmi indice dacă-s aproape sau departe de vreun obstacol. Și nici mașina nu apărea pe display. Sau apărea doar pentru câteva secunde după ce decuplam marșalierul.

Am șters, spălat, lovit bara, dar nimic să-i facă să funcționeze la loc, așa că am început să caut ajutor pe forum-urile auto.

În primă fază am crezut că problema este una ce ține de audio, dar piuitul inițial se auzea, deci clar nu era asta. După am descoperit că era zgomotul pentru eroare. Da, dacă un senzor nu merge, nu merge tot sistemul. Și tot de pe forum am învățat cum să-i verific dacă-s funcționali sau nu. Cheia în contact, băgat marșalier, trecut cu mâna pe lângă fiecare în parte. Dacă senzorul este ok va face zgomot … niște pocnituri.

Așa am aflat că ultimul din dreapta este cel bolnav. L-am lovit (speram să rezolv ceva așa), dar nimic. La prânz, în parcare la Kaufland au mers. Toată ziua au mers și eram bucuros tare că l-am reparat. Chiar credeam că lovindu-l l-am vindecat. Seara n-a mai vrut.

Dimeață nu, dar după 11 da. Și am făcut rapid legătura că senzorul bolnav este de fapt sensibil la temperatură. Când erau mai puțin de 16 grade nu voia și pace să meargă și n-am găsit răspunsul pe internet. Chiar eram curios care-i legătura. Norocul meu este că s-a încălzit și funcționează … mai puțin acum două seri că a fost mai frig.

skoda octavia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *