Motorina a depășit pragul de 6 lei

La început de februarie motorina scăzuse sub 5 lei. Aia ieftină de la Petrom, dar totuși.

Acum câteva zeci de minute am observat că prețul motorinei a depășit 6 lei. 6.07 sau cam așa. Să fi crescut cotația pe bursă a petrolului și toată presa tace? Nu că ar conta.

Recunosc că niciodată nu am știut prețul de la pompă și, ca să fiu sincer, nici nu-mi păsa de el pentru că eu decontez. Știu că sună greșit și ușor arogant, dar chiar nu-mi pasă atât de mult prețul. Acum mi-a sărit în ochi pentru că tot scădea și dintr-o dată a ajuns la +6 … ciudat.

Sau nu-i chiar așa. Eu n-am mai alimentat de la Petrom de una sau poate două luni și nici nu știu prețul lor de acum ca să fie comparația corectă, dar sigur nu este prin zona a 5 lei.

Apropo de motorină, nu știu care-i cea mai bună, dar pentru confortul meu psihic folosesc EVO de la Mol. Am „testat” Petrom cu ambele variante, Rompetrol și Lukoil și nu pot spune că am observat vreo diferență. M-am oprit la Mol că parcă nu se mai aude ca un tractoraș. Parcă.

Acum pe bune, cum poți observa o diferență la traficul oribil urban? Sunt pline forumurile auto că varianta X face mașina mai puturoasă și mă gândesc … atât de sensibile să fie motoarele lor? Câți cai să omoare una nepotrivită încât să se simtă? Să zicem 5, hai 10 … și ar conta dacă toți ar avea Matiz și asta înseamnă jumătate din tot ce au, dar așa? Cred că asta anulează și varianta că se simte la drum lung în depășiri. Nu mai știu exact, dar sigur nu la ultimul drum la București (început de aprilie) am pus motorină de la Petrom, Lukoil și OMV-ul de pe A2 și la niciuna nu am simtit vreo diferență. Ce ar fi de simțit dacă am pus pilotul automat la 140km/h și m-am plictisit toată autostrada? Sau în cele 45min cât mi-a luat să ies din București și unde prindeam același semafor de 3 ori, gen? Și au fost niște km să simt ceva. Tulcea – Constanta – București – Tulcea … ~700km într-o zi. Eu zic că toate-s la fel și totul este în capul șoferului.

După, poveștile cu apă în motorină eu le-am citit pe net și atât. Nu am auzit un cunoscut să spună că a pățit asta. Nici măcar că prietenul unui prieten. Dar știu că taica-miu a pus din greșeală 3L de benzină în mașina lui diesel. A completat până la full cu motorină și nicio problemă n-a avut. Tind să cred că nu-s atât de sensibile motoarele pe cât credem noi. Iar el are motorul clasic de 1.9 ce nu mi se pare unul reușit și nu înțeleg de ce-l laudă toată lumea, dar asta este o altă discuție.

Și legat de consum, dacă merg ca un pensionar, adică regulamentar (100 – 110 și 60 urban) consumul ar fi un 4.6, chiar și mai puțin. Doar că nu se întâmplă asta prea des. Minimul a fost de 3.9 pe un traseu de 35km unde am traversat 2 sate. De două ori. Poate m-a ajutat și relieful, nu zic nu. La un drum de București ajung acasă cu 5.1. Urban ar fi 5.5 și un maxim 6 la ore de vârf (da, sună haios când te gândești că este vorba de Tulcea) și de când au pus limitatoare de viteză la toate trecerile de pietoni din oraș.

Nu există un secret, ci doar simplă matematică. 1580 kg și 140hp.

O să filmez odată … cam când o să fac și pozele cu tenișii mei chinuiți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *