De ce Biserica Ortodoxă nu acceptă proția femeii

Lipsa preoției femeii în Biserica Ortodoxă i-a făcut pe unii să afirme că femeia este marginalizată, că nu este tratată într-un mod egal cu bărbatul. Iar această inegalitate este pusă pe seama lui Dumnezeu, pentru că El i-a ales pe bărbați pentru preoție. Asadar, Dumnezeu este cauza tratării într-un mod inegal a bărbatului și femeii de vreme ce doar bărbații au fost trimiși la vestirea Evangheliei, botezarea neamurilor și numai lor le-a fost dată puterea de „a lega și dezlega” păcatele.

Lupta pentru preoția femeii nu este decât o încercare de evadare din normalitate. Iar când omul ajunge să nu mai facă deosebirea dintre rânduiala dumnezeiască și dorința omenească, între folositor și păgubitor, încetează să mai considere preoția femeii ca fiind nefirească și caută să lupte pentru afirmarea ei. La fel s-a întamplat și cu căderea lui Adam și a Evei. Au căutat să devină asemeni lui Dumnezeu nu cultivând normalitatea, adică împlinind poruncile Sale.

Biserica nu poate fi de acord cu preoția femeii pentru că acest lucru ar însemna ca ea să accepte dorința unor femei de a fi bărbați. Preoția femeii nu înseamnă egalitate, ci confuzie, una care duce la anularea deosebirii dintre masculin și feminin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *