Eroare Emission Workshop – cauze și remediere

Mesajul Emission Workshop ce apare pe Maxi-DOT este însoțit de cele mai multe de aprinderea becului/martorului „check engine”.

În primul rând, nu-i motiv de panică, iar cauzele nu-s atât de multe și variate încât să le dea de bătaie mecanicilor și portofelului șoferului.

1. Dacă mașina are un ralanti variabil, pierderi de putere, creșteri de consum și fum în exces, atunci este defectă/înfundată valva EGR. Cum s-a întâmplat asta? Păi funinginea de pe retur evacuare și vaporii de ulei de pe ventilația pozitivă băii de ulei formează un amestec vâscos care împiedică supapa EGR să se mai miște.

Un combustibil de calitate, schimbat mai sus în turații și un drum extraurban lunar mai sportiv poate preveni această problemă.

Un EGR blocat face ca mașina să nu mai tragă, iar curățarea valvei este soluția. Poate fi făcută chiar și în parcare pentru că există soluții spray în comerț la 30 lei, dar una făcută temeinic la orice service nu este atât de scumpă … 50 – 70 lei.

Un EGR defect face ca pornirea la rece să se facă mai greu, eventual nu pornește deloc, apoi zgomot sacadat, tremurat la accelerație, motor fierbinte, ventilator racire în funcțiune mult timp și mult fum negru.

Prețul unei valve noi EGR variază între 300 – 450 lei.

Pentru a dispărea eroare din bord, uneori va merge prin turarea motorulu până în zona roșie (pe loc sau în mers într-o treapta mică) pentru câteva secunde bune, apoi scoaterea cheii din contact și pornirea din nou. La așa accelerari va ieși fum negru, semn că funcționează curățarea. Rezolvarea este una provizorie și inevitabil mesajul va reapărea în 2 – 3 săptămâni.

2. Dacă mașina se comportă normal, dar mesajul reapare când și când, atunci senzorul de temperatura al lichidului de răcire este defect.

Unul nou costă în jur de 30 lei, iar montarea lui nu ar trebui să dureze mai mult de 10 min chiar și la cel mai stângaci mecanic.

Senzorul de temperatura al lichidului de racire

Un tester auto va spune imediat care dintre cele două vă face probleme.

35 thoughts on “Eroare Emission Workshop – cauze și remediere

 1. Buna am si eu un touran motor de2.0 si mi sa aprins si mie motorasul impreuna cu mesajul emissions workshop am curatat egr- ul am schimbat si senzorul de temp( cel cu doi pini) dar mesajul a reaparut ce poate fi,tin sa mentionez ca masina trage bine nu scoate fum si porneste usor

 2. EGR-ul curatat nu rezolva problema daca supapa la el este sparta. 200-300 lei este un EGR nou si bun, dar sunt si mai ieftine pe piata.

  Luata pe ghicite problema este greu de descoperit, face-ti un test si va spune fix problema de unde vine si codul

 3. Salutare Ionuț.am și eu o problema asemănătoare la un venit bora 1.9tdi axr in primul rand pornirea la a doua cheie la sfert ,la prima cheie se chinuie cam 5sec apoi pornește și îmi scoate fum alb,apoi îmi dă emission workshop .daca martorul e aprins am limp mode pedala la fund și 3k turații și nu creste .e posibil sa fie de la turbo?am un zgomot ciudat și nu apuc să mă duc la mecanic cum as putea depista ce problema ar avea turbo daca e de la turbo?îți mulțumesc anticipat de răspuns.

 4. Fumul alb
  La pornirea şi funcţionarea motorului rece, prezenţa fumului alb nu este alarmantă. Dacă aceasta persistă şi cu motorul cald, trebuie să ne îngrijorăm. Vom verifica prima dată nivelul lichidului de răcire în vasul de expansiune şi aspectul (culoarea sa, care poate deveni maronie sau cărămizie), deoarece, în aceste cazuri, este vorba de deteriorarea calităţii acestuia prin garnitura de chiulasă care şi-apierdut etanşeitatea. 

  Dacă aspectul lichidului de răcire nu s-a schimbat şi cantitatea care lipseşte din vasul de expansiune este mai mică de 0,5 litri, putem să-l completăm cu lichid de răcire de rezervă, cu aceeaşi densitate şi să ne continuăm deplasarea până la primul atelier service. Dacă aspectul s-a modificat, devenind cărămiziu şi spumant, înseamnă că garnitura de chiulasă a cedat.

  Nu mai avem voie să plecăm decât tractaţi până la atelierul service, căci riscăm să gripăm motorul. Fumul alb mai poate apărea brusc, pe timpul deplasării, direct de sub capotă. Este un semn că au loc scurgeri de lichid de răcire direct pe motorul încins, datorate neetanşării unei conducte de legătură.

  O conductă fisurată pe o porţiune mică poate fi remediată pe loc, cu ajutorul unei benzi adezive  aplicate şi strânse bine cu un colier peste locul fisurii. Apoi trebuie să completăm nivelul lichidului de răcire, pentru a ajunge la un atelier de reparaţii şi a executa corect remedierea.

 5. Salutare! Am un passat din 2006 cod motor bkp si ma confrunt de ceva timp cu aceasta eroare”emissions garage”, cand pun diagnoza da eroare pe toate injectoarele plus doua bujii, mentionez ca am schimbat bujiile, cablajul la injetoare si bujii, am curatat egr’ul, si tot a reaparut, ce sfaturi imi dati, de la ce ar putea fi? Multumesc anticipat pentru raspuns!
  Ps. Masina se prezinta in perfecta stare, nu scoate fum, nu are pierderi de putere.

 6. Dacă testerul spune injectoarele ar putea fi asta, nici nu știu ce să spun … dubios oricum.

 7. Aceiași probleme am avut si eu la un touran bkd la mine au fost rupte firele ce merg la senzorul de temp de sub pompa de tandem

 8. Mersi de ajutor cu turatia cateva secunde sa rezolvat problema cu emission workshop aprinse in bord

 9. Buna ziua tuturor
  Am și eu o problema la un golf 5 1.9 tdi 105 cai, în bord am aprins martorul motor și îmi scrie”emissions workshop”.
  Am fost la test și a apărut următoarea eroare valva egr dusă. Prima data mi-au spus hai sa ștergem eroarea ca poate sa umblat la ea dar în principiu trebuie schimbată. Au sters eroarea după 5 – 10km iar a apărut. Am mers înapoi au zis ca se poate curata egr dar am ales sa iau unu nou. Am pus egr nou după 40 de km iar îmi apare eroarea. Hmm foarte ciudat.Masina merge foarte bine mergea la fel de bine și cu vechiul egr dar ma supăra ca a apărut eroare aia iar…
  Ma puteți ajuta și pe mine?

 10. Egr, senzorul temperatură motor și alte câteva chestii dau mesajul ăsta pe ecran, dar o testare spune exact care-i buba. Că luat pe ghicite nu e o soluție.

 11. Salutare tuturor
  Am rezolvat problema….. Este vina mea ca nu am verificat dar sincer nu mi-am dat seama. Am schimbat egr și eroarea nu sa dus … am mers am verificat iar și tot aceiași eroare. Nici mecanici nu au știut de unde sa înceapă. Am ajuns acasă si am început sa ma documentez și am găsit câteva filmulețe… Și am zis stai să verific eu personal furtunasul de vacuum egr. Pe mecanici I am întrebat ați verificat furtunul respectiv răspuns afirmativ. Și ca să vezi surpriza :)) furtunul spart… Am luat o foarfecă l-am tăiat și a și disparut eroarea. Acum am alta problema a început sa scoată fum alb la prima pornire și după ce dispare fumul alb scoate fum negru și un consum foarte redicat undeva la 15%…
  Deci dacă aveți probleme cu egr înainte de a merge la mecanic verificați foarte bine furtunul de la vacuum egr

 12. Am o problema la un golf 6 16 Disel tip motor cayc eroare care o da este vw dtc p064200. Voltage Circuit A Low 4 mecanici nimic rezolvat ce este de făcut??? Numai știu unde sa merg ???

 13. Are legătură cu cutia automată? Schimbă greu? Dacă asta e, e un senzor, schimbă-l.

 14. Când pornesc mașina îmi apare semnul de buji și ESP și îmi da la tester aceasta eroarevw dtc p064200

 15. Bună am revenit…. 🙁
  Am ajuns cu mașina în tara cu egr deconectat și am zis ca merg sa verific ce se întâmplă cu motorul meu.. În momentul în care conectez egr mașina merge în șuturi și scoate fum alb foarte puțin timp și la un moment dat ce sa vezi îmi da o eroare foarte frumoasa P0727 – Engine RPM input -no signal
  Se aprind bujiile și motorul nu se treaza mai mult de 3.000.
  Ok am mers la un test cu un tester bosch și aveam probleme la injectoare și problema suna cam asa.:
  Injectorul 1 merge pana pe plus 2.99 și se blocheaza dar după câteva sec se deblochează și funcționează normal și începe Injectorul 2 merge pe plus 2.99 se blocheaza după câteva sec iar se deblochează.. Și începe Injectorul 3 face la fel ca și restu și apoi Injectorul 4 și o ia de la capăt.
  Întrebarea mea este oare toate problemele sa fie de la senzorul de turație a-l motorului sau problema este la instalația de la injectoare?
  Multumesc

 16. Dar de ce nu ar putea fi fix de la egr? Atât timp cât cu el deconectat mașina merge ok și cu el intră în safe mode motorul, eu as miza în prima fază pe schimbarea lui. Depinde de model, dar un egr nu e așa scump, 3-400 lei. Și ca să nu cheltui banii aiurea, imposibil să nu știi pe cineva cu model ca al tău, ia de la el și pune la tine și vezi dacă mai face așa. Schimbarea egr e o chestie de minute nu îți ia ore întregi.

 17. Deci am schimbat egr-ul și mașina tot aceleași sentimente. Apoi mi sa spus ca este o problema cu distribuitorul de vacuum. Am cumpărat de la 2 dezmembrări distribuitor și tot asa… De dimineață am mers sa pornesc mașina ca aveam ceva treaba prin oraș…. Și cu egr ul deconectat mașina a pornit și după 1 minut aprox. A murit motorul fără sa ii fac nimic și sau aprins bujiile și următoarea eroare P0727 de la senzorul de turație și am încercat sa o pornesc și pana la urma a pornit da îmi scria în bord STOP și îmi scria engine fault workshop. Am șters eroarea sa pot sa merg cu mașina la mecanic…. Pana la mecanic a murit motorul de 3 ori dar am avut noroc ca aveam viteză și pornea iar… Luni îmi poate spune ce are…

 18. Din ce am citit pe net legat de codul ala, senzorul s-ar putea să fie problema, dar trebuie să te duci la un mecanic care știe ce face, nu care le ia pe ghicite.

 19. Salut, baieti,
  Am citit toate comentariile voastre, si eu vin cu aceeasi problema, un VW Golf 5 1.9 TDI 105 cp, imi arata martorul de bord ” Emission garage”, mentionez ca masina scoate un fum alb-albastru doar la pornire, dar in mers, nu are nicio problema, nici consum mai mare si nici pierdere de putere. Sa incerc intr-o prima faza sa o turez in zona rosie cateva secunde in treapta a 2-a? Va multumesc si astept raspunsurile voastre.

 20. Am și eu întrebare Touran 1.4 tsi 2006 scoate fum alb dar pe reprize la calculator nu arată nici o greșeală presiunea in cilindri e normala
  Are momente Cind sta pe loc fără sa apăs pedala de acceleratie și face fum ce poate fii . Merge bine liniștit lucreaza motorul se pornește din prima cheie

 21. Nu câteva secunde. Mergi cu 3000-3500 10km. În a 3 a sau a 4 a, depinde ce porțiune de drum alegi.

 22. Ar putea fi de la aer condensul de pe evacuare. Ar putea să nu fie nimic. Dacă e totul ok, nu-ți bate capul.

 23. Salut am intampinat si eu o mare problema astazi mi sa aprins martorul embrion workshop si brusc sa oprit motor mentionez ca am un golf 5 1.9 105 cai din anul 2005, am incercat sa o pornesc dar nici o sansa sa mai pornească si se aude un sunet ciudat cand pun contact….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *